Toggle Nav
Winkelwagen 0 producten

Couperose

Couperose

Couperose wordt vaak als storend ervaren, maar is eigenlijk onschuldig. Wat is het precies, wat kun je er tegen doen en welke skincare producten zijn het meest geschikt voor een huid met couperose? Ontdek het in deze blog:

Wat is couperose?
Wanneer de kleine bloedvaatjes in je gezicht wijder worden en toenemen spreken we van couperose. Het is vaak erfelijk bepaald en mensen met een zeer licht huidtype hebben een grotere kans op couperose. Normaal gesproken gaan de haarvaatjes open en dicht om jouw lichaam op temperatuur te houden, wanneer deze beschadigen blijven ze openstaan en stroomt er continu bloed doorheen. Je kunt het herkennen aan zichtbare rode en/of blauwe bloedvaatjes onder het huidoppervlak van het gezicht, bijvoorbeeld op je wangen, neus en kin.

Tips

 • Vermijd grote temperatuurverschillen
  Vermijd te koude of warme temperaturen, deze kunnen couperose uitlokken en/of verergeren. Voorkom daarom bijvoorbeeld uitgebreide blootstelling aan ultraviolette straling en dergelijke. Was je gezicht niet met te koud of warm water, lauw is het beste.

 • Voeding
  Sommige voedingstoffen kunnen bij de meeste mensen wat roodheid in het gezicht opwekken en voor mensen met couperose zal dit intenser zijn. We hebben het hier bijvoorbeeld over alcohol, specerijen, en heet voedsel en drinken. Hier kun je rekening mee houden.

 • Skincare
  Gebruik geschikte verzorgingsproducten voor je gezicht, een huid met couperose vraagt andere aandacht: 

Geschikte producten

 • LOOkX Multitasker ondersteunt de huid op verschillende manieren. Allereerst werkt het product hydraterend, kalmerend en herstellend, maar zorgt het ook voor minder roodheid, zoals couperose.

 • LOOkX Balance oil is geschikt voor alle huidtypen, maar met name geschikt voor de (couperose)gevoelige huid. Deze face oil kalmeert, herstelt, hydrateert en ontgift de huid. Daarnaast verhoogt het de natuurlijke weerstand van de huid en verstevigt het de celmembranen. In combinatie met de LOOkX Balance cream worden de werkingen van beide producten versterkt.

 • De LOOkX Balance cream brengt de huid op korte termijn weer in evenwicht, zodat ze al haar functies weer naar behoren kunt uitvoeren.

 • LOOkX Sun fluid geeft bescherming tegen zonlicht en andere schadelijke factoren van buitenaf.