0 producten

Tips bij acne

Tips bij acne

Last van acne? Je bent zeker niet de enige! Ongeveer 70 à 80% van de mensen lijdt aan verschillende vormen van een onzuivere huid of acne. Gelukkig is er veel wat je zelf tegen acne kunt doen. We vertellen je er graag meer over in deze blog.

Hoe ontstaat acne?
Acne is een veel voorkomende huidaandoening die doorgaans in de puberteit begint wanneer je grote hormonale veranderingen doormaakt. Sommige van deze puberteitshormonen stimuleren de talgklieren om meer talg te produceren dan nodig is (seborroe). Deze seborroe kan op zichzelf ook de normale afstoting van huidcellen verstoren (hyperkeratose). Acne is de verzamelnaam voor huidaandoeningen die te herkennen zijn aan puistjes.

Als jouw huid te veel talg produceert en de dode huidcellen onvoldoende afstoot, kunnen deze gaan ophopen in het haarzakje en zo een verstopping veroorzaken. Hierdoor kan de wand van het haarzakje bol staan en een witte mee-eter vormen of, als de verstopping dicht tegen het oppervlakte aanzit, een zwarte mee-eter. Dit is de start van acne.

Acne littekens
Bij te veel druk in het haarzakje kunnen de wanden scheuren, waardoor talg, dode huidcellen en bacteriën in het weefsel rondom het haarzakje terechtkomen en een ontsteking veroorzaken. Deze onderhuidse ontstekingen kunnen pijnlijk en rood zijn.

Dit is ongevaarlijk, maar je kunt wel littekens en pigmentvlekken aan, de heftigere vormen van, acne overhouden die de rest van je leven zichtbaar blijven. Dit kan gevoelens van schaamte en angst oproepen. Wist je dat dit zelfs kan zorgen voor emotionele of psychosociale problemen, een minderwaardigheidscomplex of depressie?

Just in case you need reminding, you’re beautiful!

Oorzaken van acne
De grootste oorzaak van acne: bacteriën. Een onzuivere huid is vaak nogal vet ten gevolge van overmatige talgafscheiding, wat de huid vatbaarder maakt voor bovenmatige bacteriegroei. Dit veroorzaakt irritatie en ontstekingen in de vergrote talgklieren.

Acne behandeling
We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Knijp puistjes niet uit! Door de druk op het haarzakje kan de ontsteking zich onderhuids verder verspreiden, wat uiteindelijk een grotere ontsteking of wond op de huid veroorzaakt.
  2. Analyseer je levensstijl en pas deze waar mogelijk aan: roken, voeding, stress en alcohol hebben een duidelijk effect op de vorming van acne. Vermijdt bijvoorbeeld te veel suikers en vet eten.
  3. Reinig de huid met een milde cleanser. Een agressief product zal jouw huid uitdrogen, waardoor de talgklieren juist meer talg gaan produceren als tegenprestatie. LOOkX Derma daily cleanser reinigt de poriën grondig, zonder de huid uit te drogen en de toevoeging van glycolzuur zorgt dat poriën worden gereinigd en ontstekingen verminderen.
  4. Probeer zo min mogelijk aan je gezicht te zitten.
  5. Gebruik een product met Salicylzuur. Deze BHA is de ultieme oplossing bij mee-eters. Het zuur dringt de poriën binnen voorkomt verdere ophopingen in de porie. LOOkX Derma skin polish pads bevatten salicylzuur en zijn geschikt voor elk huidtype.
  6. Verzorg je huid dagelijks met een matterende, hydraterende en een talgregulerende crème. LOOkX Solution cream zorgt dat de huid effectief en intensief wordt behandeld, zonder een vettig laagje achter te laten.