0 producten

LOOkX Bio based tubes

LOOkX Bio based tubes

Less waste please! Je hebt ze vast al langs zien komen of misschien heb je ze al zien liggen bij een LOOkX salon bij jou in de buurt, de nieuwe LOOkX Bio based tubes! Wij proberen altijd een steentje bij te dragen aan een duurzamere samenleving en daar horen onze verpakking ook bij… want, wat wordt er veel plastic weggegooid.

Vernieuwde verpakkingen

Wij zijn op zoek gegaan naar een nieuw alternatief voor gewone plastic verpakkingen, en deze hebben we gevonden! De nieuwe LOOkX tubes bestaan uit 100% bio based materiaal. Voor de dop is dit nog niet mogelijk, maar het lijkt erop dat dit ook binnen een paar maanden haalbaar is.

Momenteel vind je vier producten in een bio based tube, maar we zijn onderweg naar meer:

LOOkX Smart 4-in-1 protection primer 30 ml
LOOkX Smart 4-in-1 protection primer 30 ml
Deze award-winning protection primer heeft een matterende en porie verfijnende werking, om te zorgen dat je make-up look minimaal 12 uur perfect blijft zitten. Jouw huid wordt viervoudig beschermd: tegen blauw licht, infrarood, huidveroudering en vervuiling

LOOkX Amazing cleansing balm 15 ml

LOOkX Amazing cleansing balm 15 ml
Waarom vier producten kopen als je hetzelfde kan bereiken met LOOkX Amazing cleansing balm? Deze luxe travel size (reinigings)balm is op vier manieren in te zetten: als reiniger, hydraterend masker, herstellend nachtmasker en als snelle kuur voor de droge tot zeer droge huid.

LOOkX Youth defense cream 15 ml

LOOkX Youth defense cream 15 ml
Deze crème bevat 3 soorten plant stamcellen om de eerste tekenen van huidveroudering te remmen (pre anti-ageing). Bovendien werkt deze rijke crème hydraterend, kalmerend, beschermend en verstevigend. 

LOOkX Vitamin C intense mask 15 ml

LOOkX Vitamin C intense mask 15 ml
Dit masker heeft een anti-ageing, voedende én hydraterende werking. Het Vitamin C intense mask zit vol met anti-oxidanten en zuivert de huid, heeft een verzachtend effect en geeft een weerstand boost. 

Bio based plastic heeft twee grote voordelen ten opzichte van gewoon plastic:

  1. Voor het voornaamste ingrediënt van conventioneel plastic, ethanol, hebben we aardolie nodig. Aardolie is een bron waarvan uiteindelijk een tekort zal ontstaan. Wij gingen op zoek naar een alternatief en hebben deze gevonden in Rio Grande do Sul, in de zuidelijke regio van Brazilië. Ver weg van het regenwoud. Deze kunststof heeft exact dezelfde eigenschappen als ons conventionele kunststof. Het verschil: ethanol is vervangen door het restproduct van suikerriet. Dit is een natuurlijke bron die opnieuw geplant kan worden, zonder dat enige suiker voor de voedingsmiddelenindustrie verloren gaat.
  2. Bio based plastic slaat CO2 op in het productieproces. De bio based kunststof dat wij hebben gevonden in Brazilië is afkomstig van suikerriet, dus neemt het een hoop CO2 in zich op. Ons bio based plastic neemt 2.500kg+ CO2 op met de productie van 1.000kg plastic en conventioneel kunststof stoot 2.100kg CO2 uit tijdens de productie van 1.000kg plastic. Een heel groot verschil dus!

Om je een beeld te geven:

Door het gebruik van 200.000 ton bio based kunststof in plaats van conventioneel kunststof, voorkomen we een CO2 emissie vergelijkbaar aan de jaarlijkse uitstoot van meer dan 1.000.000 auto’s!

Het bio based kunststof dat wij bij LOOkX gebruiken is 100% recyclebaar en kun je, als de tube leeg is, weggooien in de kunststof/plastic afvalbak.