0 producten

Clean beauty

Clean beauty

Deze term zie jij wellicht ook steeds vaker voorbij komen. Maar wat wordt er nou precies mee bedoeld? Voor “clean beauty” is nog geen officiële definitie.   

Vaak wordt er gedacht dat clean beauty staat voor natuurlijk, vegan of vrij van bijvoorbeeld synthetische ingrediënten. Dit is niet het geval. Niet alle natuurlijke stoffen zijn goed voor je en niet alle synthetische zijn slecht voor je. Wist je bijvoorbeeld dat zogenoemde natuurlijke producten met botanische extracten een van de belangrijkste oorzaken van huidirritatie en een verstoorde pigmentatie zijn? 

Waar clean beauty wel voor staat is transparant zijn over ingrediënten, en voor producten die vrij zijn van schadelijke stoffen. En dat die producten niet op dieren getest zijn.  
Ook niet onbelangrijk: dat producten milieuvriendelijk geproduceerd worden.  

Hieronder lees je hoe wij bij LOOkX staan voor clean beauty. 

Transparant zijn 
Bij LOOkX kun je onze uitgebreide ingrediëntenlijst bekijken. Ook zie je bij elk product op de website welke ingrediënten in een product zitten. Waarom? Wij vertellen je graag dat onze producten eerlijk en effectief zijn. 

Vrij van schadelijke stoffen 
De officiële regels zijn wat verwarrend. In Europa gelden veel strengere wetten dan bijvoorbeeld de Verenigde Staten of China. In de EU zijn 1300 ingrediënten verboden (kanttekening: 80% daarvan zijn stoffen die überhaupt nooit in een beautyproduct gebruikt worden). In de VS zijn er maar 11 verboden. Wat betekent dat een hoop ‘oude vertrouwde’ producten niet per se zo veilig zijn. LOOkX heeft gelukkig al 20 jaar ervaring in dermo cosmetica, en beschikt dus over 20 jaar aan bewijs en resultaten. De natuur is de bron voor onze werkstoffen, en met onze  Skin science maken wij deze werkstoffen extra krachtig en veilig. Wij weten als geen ander wat níet schadelijk is en – wat veel merken nog niet kunnen bewijzen - wat wél echt effectief is.  

Niet op dieren getest 
Dieren zijn onze vrienden, geen proefkonijnen! Wij zijn 100% vegetarisch. Wij hebben bovendien een breed assortiment aan vegan producten.  

Milieuvriendelijk geproduceerd 
Bij LOOkX gebeurt dit in ons laboratorium in Zwitserland dat ECOCERT gecertificeerd is. Dat is een keurmerk dat het hoogst scoort op het gebied van milieu en controle. Ook beschikken veel van onze producten over een handig refill systeem, en dat worden er steeds meer. Daarnaast gebruiken onze verkooppunten kartonnen displays i.p.v. plastic en wordt jouw LOOkX post-pakketje opgevuld met natuurlijke, wateroplosbare bio chips. 

Misschien wel het allerbelangrijkste voor jou: wij vertellen je hoe het echt zit met onze cosmetica en verschuilen ons niet achter dure imago-campagnes. LOOkX is begonnen uit Cindy's behoefte naar producten die écht werken. En vanuit deze filosofie zullen wij altijd blijven handelen.  

No empty promisesjust results.