0 producten

De huid en kanker

De huid en kanker

Om de huid die te maken heeft met kanker en medische trajecten zoveel mogelijk te ontlasten is het belangrijk om milde producten te gebruiken. Er zijn bepaalde ingrediënten en producten die je juist wil vermijden. LOOkX heeft een rijtje met do’s en don’ts samengesteld.

Do’s & Don’ts    
- Vermijd actieve gezichts- en oog crèmes (met ingrediënten als retinol, fruitzuren, ascorbinezuur, vit. C-zuur). Gebruik voornamelijk hydraterende en  kalmerende producten.  
- Vermijd actieve gezichtsmaskers (liftend, diep reinigend en agressieve scrubs). Als je jezelf een keertje wilt verwennen, kies dan een masker op gelbasis. Dat werkt verkoelend en hydrateert de huid. 
- Doe geen fruitzuur- of chemische peelings. Een milde scrub kan al voldoende zijn om de huid glad en zacht te maken. 
- Verwijder zelf geen comedonen (mee-eters) en/of milia (gerstekorrels). Vermijd alle behandelingen die wondjes kunnen veroorzaken. 
- Laat je ontspannend masseren door een massage-therapeute of schoonheidsspecialiste, maar vermijd drukpunt-, sport-, bindweefsel-, of deep tissue massages. 
- Gebruik geen kunstwimpers, de lijm kan irritaties veroorzaken. 
- Laat jouw wimpers en wenkbrauwen niet verven, ook niet met Henna. 
- Gebruik geen anti-acne producten of behandelingen. Bij een onrustige huid kan je het beste goed blijven hydrateren of een mild serum gebruiken om plekjes aan te stippen.   

Bij twijfel, raadpleeg altijd je behandelende arts. 

LOOkX specialisten
LOOkX specialisten door het hele land bieden speciale behandelingen aan voor de huid die te maken heeft met kanker of medische traject. Deze behandeling biedt niet alleen een moment van ontspanning maar ook de juiste verzorging van de huid. Kijk hier voor een salon bij jou in de buurt.