0 producten

Droge huid – Tips van Natasja

Droge huid – Tips van Natasja

Velen krijgen wel eens te maken met een droge huid, vooral in de wintermaanden. Een droge huid komt op elke leeftijd voor en kun je herkennen aan een trekkerige huid dat ruw aanvoelt, kloofjes en barstjes kan vertonen en in sommige gevallen jeukt en schilfert. In deze blog vertel ik je er meer over.

Is een droge huid hetzelfde als een vochtarme huid? 
Nee, het is dan ook belangrijk dat een droge huid niet verward wordt met een vochtarme huid. De oorzaken en behandelingen zijn erg verschillend van elkaar. Een droge huid is een huidtype, dit betekend dat jij hiermee geboren wordt. Het is vastgelegd in je genen. We kunnen een huidtype niet veranderen, maar wel goed onder controle/ in balans brengen met de juiste huidverzorging.  

Wat is de oorzaak van een droge huid? 
Bij een droge huid produceren de talgklieren te weinig talg. Talg is een zeer belangrijk huidvet dat het huidoppervlak moet beschermen en de huid soepel moet houden. In feite vormt dit een soort waterdichte barrière en zorgt het dat vocht niet verdampt en ongewenste stoffen de huid niet kunnen binnendringen.   

Andere factoren 
Sommige factoren kunnen de conditie van een droge huid verergeren: 

 1. (Warm) water, zeep en ander reinigingsmiddelen 
  Verkeerde reinigingsproducten kunnen letterlijk de vette beschermlaag van jouw huid wegspoelen. Hierdoor verliest jouw huid haar barrière en daarmee ook veel vocht. Een warme douche stilt tijdelijk je trekkerige en jeukerige huid, maar na het douchen merk je al snel dat de huid droger aanvoelt dan daarvoor.  

 2. Invloeden van buitenaf 
  Eis een verhoogde kans op uitdroging van de huid in het winterseizoen. Kamers met centrale verwarming in woon- en werkomgeving zorgen voor een droge atmosfeer. De koude wintermaanden brengen ook koude, droge lucht met zich mee. 

 3. Aangeboren huidaandoeningen 
  Sommige huidaandoeningen gaan gepaard met een droge huid, zoals eczeem, psoriasis of ichthyosis.  

 4. Ouderdom 
  Na de overgang krimpen de talgklieren, waardoor er minder talg wordt aangemaakt. Bovendien wordt de huid dunner en kwetsbaarder, waardoor zij sneller kan uitdrogen.  

Tips voor een droge huid: 

 1. Douche niet te heet (rond 36 graden) 

 1. Gebruik tijdens het douchen een reinigingsolie of rijke reinigingscrème. 

 1. Gebruik overdag een voedende en hydraterende crème om de talglaag aan te vullen en zo de beschermende functie van jouw huid te ondersteunen. LOOkX Moisture daycreamLOOkX Time stop cream en LOOkX Youth defense cream zijn ideaal voor een droge huid.  

 1. Zet de verwarming niet op de heetste stand 

 1. Gebruik eventueel een luchtbevochtiger om de lucht in huis vochtig te houden.  

 1. Ventileer de kamer overdag, zet bijvoorbeeld een raam of rooster open 

 1. Reinig de huid s morgens en s avonds met een hydraterende reiniger. LOOkX Amazing cleansing balm bevat natuurlijke oliën die de huid intensief reinigen zonder de beschermlaag aan te tasten. 

 1. Gebruik een voedende olie als je huid zeer droog aanvoelt. Voeg een paar druppels LOOkX Time stop oil of LOOkX Balance oil toe aan jouw dag- en/of nachtcrème om deze te verrijken met extra vetten.  

 1. Een zonbescherming met minimaal SPF30 is essentieel. Onbeschermde blootstelling aan UV-straling verzwakt het immuunsysteem van de huid en vermindert de mogelijkheid tot herstel. LOOkX Sun Fluid SPF30 beschermt jouw huid tegen zonlicht, en heeft een extra vochtbeschermende en kalmerende werking. 

Natasja van der Stelt


Veel liefs, Natasja 

Junior Marketeer