0 producten

Functies van de huid

Functies van de huid

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, maar wist je dat jouw huid veel verschillende functies heeft? Dankzij informatie van het huidhuis hebben wij de vijf belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

Vernieuwing
Het buitenste laagje van je huid, de opperhuid, bestaat voornamelijk uit zogenaamde hoorncellen. De verhoornde cellen worden constant vernieuwd en verwijderd door het lichaam.

Tip: Je kunt de bovenste verhoornde cellen huidvriendelijk verwijderen met bijvoorbeeld de LOOkX Vitamin cocktail scrub of de LOOkX Derma skin polish pads.

Bescherming
Jouw huid vormt een barrière voor de buitenwereld en heeft daardoor verschillende beschermende functies:

 1. Tegen schadelijke bacteriën, virussen en schimmels
  De hoornlaag (opperhuid) zorgt ervoor dat water en schadelijke invloeden van buitenaf niet door jouw huid kunnen binnendringen in je lichaam. Er zitten ook allerlei goede bacteriën en schimmels op de huid die voorkomen dat ziekteverwekkers op de huid kunnen groeien. 
  Tip: Dankzij de antibacteriële eigenschappen in onze LOOkX Solution cream worden eventuele puistjes voorkomen en bestaande bestreden.

 2. Tegen UV-straling
  Het pigment van jouw huid beschermt je tegen beschadiging door UV-stralen van de zon. Het is als het ware een beschermend laagje over de huidcellen die de UV-straling absorbeert.
  Tip: Het is verstandig om je huid een handje te helpen en extra bescherming te geven met een product met een hoge SPF. LOOkX Sun fluid met SPF 30 kan dagelijks worden aangebracht op een gereinigde huid of over je dagverzorging. De formule geeft bescherming tegen zonlicht en andere schadelijke factoren van buitenaf.


 3. Tegen beschadiging
  In je huid zitten ontzettend veel elastische vezels die jouw lichaam beschermen tegen bijvoorbeeld stoten en uitrekken.
  Tip: De LOOkX Retinol2ndG lijn stimuleert de collageenaanmaak in de dieper huidlagen en beschermt het bestaand collageen tegen beschadiging.

 4. Tegen uitdroging
  Van binnenuit zorgt jouw huid ervoor dat er niet te veel water en zouten verloren gaan om een perfecte balans in het lichaam te creëren.
  Tip: Om jouw huid een handje te helpen kun je gebruik maken van de LOOkX Moisture lijn, deze vervult de behoeften van een droge, vochtarme huid en hydrateert tot in de diepere huidlagen.

Warmteregulatie
Jouw huid zorgt ook voor de warmteregulatie om je lichaamstemperatuur constant te houden. Zo ga je zweten als je te warm bent en zal de doorbloeding versnellen doordat de bloedvaatjes in de huid open gaan staan om af te koelen.

Als jouw lichaam te koud wordt zullen de haartjes omhoog gaan staan, ga je minder zweten, en de bloedvaatjes in de huid zullen zich samenknijpen om je op te warmen en dit vast te houden.

Energieopslag
De diepste laag van onze huid, het onderhuidse bindweefsel, bestaat voornamelijk uit vet. Dat is een belangrijke bron van energie voor ons lichaam.
Tip: Door het LOOkX H2O lift face mask te gebruiken vindt er in het hart van de cellen maximale hydratatie plaats, hierdoor stijgt zowel het vochtgehalte in de huid als het energiepeil van elke cel.

Sociaal
Natuurlijk is jouw huid voor iedereen zichtbaar en kun je jezelf uiten naar de buitenwereld. Op het eerste gezicht beoordelen mensen elkaar aan de hand van wat ze zien, daarom kunnen huidaandoeningen het leven van patiënten op sociaal gebied ook erg beïnvloeden.
Tip: De zuiverende, kalmerende formule van de LOOkX Balance cream brengt de huid op korte termijn in evenwicht, zodat ze al haar functies weer naar behoren kunt uitvoeren. De crème geeft prachtige resultaten bij vele huidaandoeningen.