0 producten

Gecombineerde huid

Gecombineerde huid

De gecombineerde huid glimt en is een beetje gevoelig voor onzuiverheden – vooral op de zogenaamde T-zone, dat is het gebied van voorhoofd, neus en kin. De wangen zijn daarentegen normaal tot droog.

Kenmerken van een gecombineerde huid:

  • Je huid heeft vette delen. Vaak zijn dat de delen van de huid op de T-zone die vetter zijn dan de rest van je gezicht
  • De overige delen van de huid kunnen normaal of zelfs vochtarm zijn
  • Op de vettere delen zijn de poriën goed zichtbaar en/of vertoont je huid verstoppingen en mee-eters

De kunst is om skincare producten te vinden die de huid voldoende vocht geven zonder de al vette delen nog vetter te maken. Gebruik dus het liefst producten afgestemd op de gemengde huid. Producten die alfa hydroxy zuur en vitamine A bevatten kunnen je helpen de huid in balans te brengen.
Tip: Gebruik make-up die het vet absorbeert om glans te voorkomen.

Welke producten kan ik het beste gebruiken?
Reinig de huid twee keer per dag met de LOOkX Derma daily cleanser. Door de toevoeging van 3% glycolzuur wordt ontstekingen geremd en poriën gereinigd.

De producten van de LOOkX Solution-lijn zijn de perfecte oplossing om een vette gecombineerde huid in balans te brengen. Terwijl de LOOKX Moisture producten de vochtarme delen optimaal behandelen. Gebruik daarom een combinatie van de LOOkX Moisture en Solution producten.

Gebruik bijvoorbeeld de LOOkX Solution pore minimiser twee keer per dag op de vettere T-zone met de LOOkX Moisture daycream als dag- en nachtcrème.

De LOOkX O2 Relax eye & face mask is de ideale wekelijkse verzorging voor het balanceren van een gecombineerde huid. Gebruik het masker in combinatie met de LOOkX Derma skin polish pads voor een professionele behandeling in eigen badkamer.