0 producten

Gerstekorrels

Gerstekorrels
Hardnekkige witte bultjes in je gezicht die soms weken, maanden of langer blijven zitten? Geen zorgen! Milia, ook wel gerstekorrels genoemd, zijn ongevaarlijk. We vertellen je graag meer!  

Wat is een gerstekorrel? 

Dat kleine witte, harde korreltje op je gezicht (vaak rond de ogen) is ontstaan in een talg- of zweetklier. Door een vochttekort in je huid ontstaat een vliesje met huid over een verstopt kliertje heen. Een gerstekorrel is vaak gevuld met keratine, een lichaamseigen proteïne, en kunnen bij alle huidtypes en leeftijden voorkomen.  

Hoe ontstaan gerstekorrels? 

Gerstekorrels kunnen ontstaan op diverse manieren: 

Droge huid 
Wanneer jouw huid uitdroogt wordt de krans op gerstekorrels groter. Het is dan ook heel belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden, bijvoorbeeld met behulp van LOOkX Time stop oil en het drinken van voldoende water.  

Beschadiging 
Is jouw huid verbrand door de zon, kokend, zonnebank of iets anders? Of heb jij een schaafwond opgelopen? Deze beschadiging aan de huid kan de vorming van gerstekorrels bevorderen. Gebruik dagelijks een zonbescherming op je gezicht.  

Een tekort aan vitaminen  
De huid met vitaminetekort heeft ook eerder kans op gerstekorrels. Zorg dus dat je voldoende groente en fruit eet, en slik eventueel naar wens extra vitaminen bij.   

Vuildeeltjes 
Een gerstekorrel kan ook ontstaan doordat je je make-up niet volledig van je gezicht hebt afgehaald, waardoor er vuildeeltjes blijven zitten die kunnen gaan irriteren.   
 

LOOkX Zonbescherming

Hoe verwijder je gerstekorrels? 

De bultjes zitten vaak diep onder de huid, dus, uitknijpen met je nagels gaat helaas niet lukken en kan voor grote problemen zorgen. Gerstekorrels gaan over het algemeen vanzelf weg, maar soms is er meer nodig. De volgende vier tips helpen je bij het krijgen van een egalere huid zonder gerstekorrels. 

  • De juiste, en effectieve, huidverzorgingsproducten zijn de basis voor een stralende huid zonder gerstekorrels. Ga voor een hydraterende reiniging als LOOkX Cleansing mousse eye & face om vuil en make-up te verwijderen, en een lotion (LOOkX Refresh lotion) om je huid te kalmeren en haar pH te herstellen. Tot slot is een SPF30 cruciaal om jouw huid te beschermen tegen de zon. LOOkX Sun fluid SPF30 is een vetvrije emulsie die geschikt is voor alle huidtypen.  

  • Exfolieer je huid dagelijks (als de huid dit toelaat) met een product met salicylzuur, dat zorgt ervoor dat dode huidcellen worden verwijderd en voorkomt het verstoppen van de kliertjes. LOOkX Derma skin polish pads zijn verrijkt met salicylzuur en bieden de ideale oplossing bij gerstekorrels.  

  • Gebruik een hydraterende oogcrème. Dit zorgt ervoor dat de vochtbalans van je huid op peil blijft, waardoor ze niet droog wordt. LOOkX Retinol2ndG eye rescue beschermt de tere huid rondom je ogen. Rimpels worden verminderd, donkere kringen en vochtophopingen aangepakt, en je huid wordt zachter, gladder en elastischer. 

  • Het is natuurlijk mogelijk dat huidverzorgingsproducten niet helpen bij jouw gerstekorrel. Je kunt ervoor kiezen om deze professioneel te laten weghalen door een LOOkX schoonheidsspecialiste bij jou in de buurt. Zij verwijderen de gerstekorrel door ze voorzichtig met een naaldje in te prikken.  
    Let op: ga niet zelf aan de slag! Er kunnen infecties, kleine vlekjes of zelfs littekens op de huid ontstaan.  

Tussenbanner Gerstekorrels