0 producten

Gevoelige huid

Gevoelige huid

Een gevoelige huid kan niet door de tissue test bepaald worden. Het is namelijk in 80% van de gevallen geen huidtype, maar een huidconditie.

Een huidconditie wordt veroorzaakt door in- en externe factoren, zoals hormonen, leefstijl, stress en blootstelling aan UV-straling. Ook een operatie, medicatie en ziekte kunnen bijdragen aan verschillende huidcondities. Het is mogelijk om tegelijkertijd verschillende huidcondities te hebben, deze condities kunnen van dag tot dag verschillen en bij alle huidtypes voorkomen.

Zo kun je een gevoelige huid herkennen:

  • Roodheid
  • Jeuk
  • Vlekkerige huid
  • Branderig/ongemakkelijke sensatie
  • Droog en schilferig

De gevoelige huid is snel geïrriteerd, en vaak rood en vlekkerig. Weersinvloeden hebben veel effect op de gevoelige huid en allergische reacties voor schoonheidsproducten komen vaak voor.  Het is belangrijk om te onthouden dat jij wordt geboren met een bepaald huidtype, maar dat leeftijd en levensstijl een grote invloed hebben op de uitstraling van jouw huid.

  1. Bij het verzorgen van een gevoelige huid is het herstellen van de barrièrelaag de eerste stap. Door het verhogen van de weerstand van de huid verdwijnen vaak de meeste problemen.
  2. De tweede stap is het herstellen van de vochtbalans van de huid. Een goed gehydrateerde huid voelt direct rustig en ziet er ook zo uit.
  3. Stap drie is het kalmeren en herstellen van de huid.

Welke producten kan ik het beste gebruiken?
Reinig de huid dagelijks met LOOkX Amazing cleansing balm. De rijke, olieachtige formule verwijdert niet alleen vuil en make-up van de huid, maar werkt samen met de andere skincare producten om de huid snel te herstellen en te kalmeren.

De LOOkX Balance producten zijn samengesteld om de gevoelige huid direct aan te pakken. Door de toevoeging van speciale, innovatieve werkstoffen worden alle aspecten van een gevoelige huid op de korte termijn aangepakt.

De LOOkX Balance cream zorgt voor het herstel van de barrièrelaag en verhoogt de weerstand van de huid, terwijl ze direct prettig en comfortabel aanvoelt door de toevoeging van rode algen extract.

De LOOkX Balance oil is een ware brandblusser. Het zorgt voor directe kalmering bij een branderige, ongemakkelijke sensatie. Bij dagelijks gebruik vormt de olie een beschermend schild op de huid, waardoor jouw huid minder gevoelig wordt voor schadelijke invloeden van buitenaf en stress van binnenuit.