0 producten

Grove poriën verkleinen

Grove poriën verkleinen

Je kijkt in de spiegel en het eerste wat je opvalt zijn je poriën. Herkenbaar? Lees dan snel verder en zeg vaarwel tegen grove poriën!  

Wat zijn grove poriën? 

Een porie is een opening in je huid. Via de poriën wordt huidvet (talgverspreid over de huid. Dat is nuttig want talg zorgt voor een goede barrièrefunctie. Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Bij een 'normaleproductie van talg vloeit het mooi uit over de huid. Is dit proces niet in balans, dan kunnen poriën verstoppenBlijft deze verstopping langdurig aanwezig, dan kan de porie wand wat gaan oprekken. Ze worden daardoor meer zichtbaar. 

De een heeft alleen grove poriën rondom de kin en de neus, de ander over het hele gezichtOnze poriestructuur bepaald voor een groot deel welk huidtype we hebben. Zo heeft een droge huid weinig tot geen poriëneen gecombineerde huid heeft vaak op het voorhoofdneus en kin grove poriën (T-zone) en bij de vette huid heeft het hele gezicht grove poriën. 

Hoe ontstaan grove poriën? 

1.Vette huid 
Mensen met een vette huid hebben vaker grote, zichtbare poriën. Dat komt doordat de talgklieren bij dit huidtype overactief zijn en veel talg produceren. Bij een ophoping van dode huidcellen en overtollig talg kan de porie verstopt raken, wat kan leiden tot een mee-eter. Door de druk in de porie kunnen de wanden uitrekken en zo hun elasticiteit verliezen. Meestal komen grove poriën voor op je T-zone (kin, neus en voorhoofd). 

2. Minder elastische huid 
Naarmate je ouder wordt, wordt je huid minder elastisch. Je poriën lijken daardoor groter.  

3. Schade door de zon 
Een overmatige blootstelling aan zonlicht kan een verdikking van de huid veroorzaken en onze elastine vezels beschadigenHuidcellen rond de randen van de poriën nemen toe, waardoor ze groter lijken. 

4. Hormonen 
Vrouwen hebben vaker last van grove, zichtbare poriën dan mannen door de hormonale veranderingen die ze iedere maand doormaken. Tijdens de menstruatie wordt de huid vaak vetter en worden de poriën groter. 

5. Erfelijkheid 
Erfelijkheid lijkt ook een rol te spelen. Herken je het bij één of beide ouder(s)? Dan is de kans dat het bij jou ook zo is, groter. 

Wat te doen tegen grove poriën? 

Het verwijderen of verkleinen van grove poriën is lastig. Je kunt ze wel minder zichtbaar maken, verfijnen of camoufleren met make-up. Een aantal tips: 

1.Goed reinigen 
Vooral bij een vette huid is het reinigingsproces van cruciaal belang. Door je huid goed te reinigen voorkom je dat vuil zich in de poriën ophoopt en ze daardoor vergrotenLOOkX Derma daily cleanser is de oplossing en helpt puistjes en ontstekingen te voorkomen en behandelen zonder de huid uit te drogen 

2.Hydrateren 
Gebruik in geval van grove poriën niet al te vette crèmes, want dan vererger je het probleem. Je kunt voor de T-zone het beste een licht, talgregulerend en porieverfijnend serum gebruiken. De LOOkX Solution pore minimiser bevat een speciaal paddenstoelen extract dat de overmatige talgproductie normaliseert en poriën verkleint.  

3.Camoufleren 
Gebruik jij de juiste skincare producten, maar zijn jouw poriën nog steeds zichtbaar? Deze kun je eventueel camoufleren met wat make-up. Het is belangrijk dat je een olievrijeniet te dekkende foundation of concealer gebruiktLOOkX Matt perfection foundation en LOOkX Natural velvet mineral foundation zorgen voor een matte uitstraling en hydrateren de huid dankzij toegevoegde vitamines en mineralen. Ze zijn vrij van minerale oliën en zullen jouw huid niet verstoppen. LOOkX Smart 4-in-1 protection primer kan dagelijks worden ingezet onder je foundation voor een egaalmatt en verfijnd resultaat.  

4. Exfoliëren 
Het is belangrijk om één, of meer, keer in de week je dode huidcellen te verwijderen. Dat kun je doen door je huid licht te scrubben of een exfoliërende crème te gebruiken. Een product met salicylzuur is daarbij ideaal! Salicylzuur weekt dode huidcellen losdringt de poriën binnen en laat deze schoon achter. LOOkX Derma skin polish pads bevat salicylzuur en glycolzuur om de poriën te reinigen, de huid te verfijnen en het vernieuwingsproces van de huid te activeren.  

5. UV bescherming 
Vergeet niet je huid elke dag te beschermen met minimaal SPF30. LOOkX Sun fluid SPF30 is een vetvrije emulsie die jouw huid optimaal beschermt, óók wanneer jij een vette huid hebt. 

Charlotte Favot

Veel liefs, Charlotte 

International LOOkX Skincare & Make-up expert