0 producten

Huidexpert Charlotte: Het behandelen van de huid bij kanker

Huidexpert Charlotte: Het behandelen van de huid bij kanker

Kanker is een ziekte met ingrijpende gevolgen. Lichamelijk en emotioneel vormt het hele traject van ziek zijn een grote belasting. Als dan ook je uiterlijk nog eens verandert, kan dat invloed hebben op je zelfvertrouwen. (Stichting Look Good Feel Better) 

Tijdens de behandeling van kanker wordt vaak chemotherapie en/of bestraling ingezet. Beide vormen van behandeling zijn erop gericht om de kankercellen te vernietigen, maar maken in dat proces helaas ook de gezonde cellen in het lichaam kapot. Hierdoor zien we dan bij mensen met kanker de huid zeer droog en dun kan zijn.   

De huid kan sneller reageren op verzorgingsproducten met rode vlekjes of opgezet worden doordat je door de medicatie meer vocht vasthoudt. Bestraling laat vaak plekken achter op de huid die verbrand zijn, zoals bij verbranding door de zon. Ook kunnen er schilfers en blaasjes op de huid ontstaan. Ook is de huid sneller geïrriteerd en extra gevoelig. De conditie van de huid kan tijdens een chemobehandeling of bestraling dus erg achteruitgaan. 

Juist nu is het belangrijk om de huid goed te verzorgen, en de extra aandacht te geven die de huid nu nodig heeft! Even niet bezig zijn met ziek zijn, maar met jezelf beter voelen. 

Huidverzorgingsproducten 
Hydratatie en kalmering zijn de toverwoorden bij het behandelen van een huid tijdens kanker. Vermijd producten met stimulerende en activerende werkstoffen, dit kan irritaties en ongemakken veroorzaken.  

Het is belangrijk om in deze heftige periode de huid barrière te versterken. Wat we met de huidverzorging willen bereiken, is dat de huid beter in staat is het vocht langer vast te houden. Een goed gehydrateerde huid kan namelijk veel meer aan dan een droge huid. Wil je de barrièrefunctie thuis ook optimaal houden? Dan adviseren we om de huidverzorgingsproducten voor thuis aan te schaffen.  

LOOkX producten 
Alle producten van LOOkX zijn op natuurlijke basis, hypoallergeen en bevatten geen parfum. Dit is erg belangrijk voor de huid in deze periode. Ons team en onze aangesloten schoonheidssalons adviseren je graag, omdat de huid niet alle producten zal verdragen. Een goed advies is voor nu erg belangrijk! Op deze manier werken we samen aan het beste voor de huid in deze ontzettend pittige periode.  

Een aantal tips voor het behandelen van de huid bij kanker: 

  • Geen actieve behandelingen of producten 

  • Vermijd zeep en andere irriterende producten op de huid. Dit zorgt voor meer uitdroging. 

  • Probeer echter niet te vaak te scrubben. De huid zal hierdoor meer gaan irriteren. 

  • De huid is extra gevoelig voor zonlicht. Hou hier dan ook rekening mee. Gebruik LOOkX Sun fluid SPF 30, dit zal de huid beschermen zonder te irriteren.  

  • Dep de huid droog in plaats van te gaan wrijven. 

  • Drink voldoende water! 

  • Kijk uit met epileren, harsen en het uitknijpen van pukkels. De huid zal minder snel herstellen, en er is een kans op wondjes.  

Charlotte Favot

Liefs, Charlotte
 

International LOOkX Skincare & Make-up expert