0 producten

Het beste huidverzorgingsritueel

Het beste huidverzorgingsritueel

Ben jij op zoek naar het ideale huidverzorgingsritueel? Als international LOOkX Skincare & Make-up expert moet ik je helaas vertellen dat deze niet bestaat. Elke huid heeft andere behoeftes en elke persoon heeft andere wensen. Zo houdt de één van een uitgebreide skincare routine en wil de ander zo snel mogelijk klaar zijn.  

Als we naar internationale trendsetters kijken, zijn er ook veel meningsverschillen over wat het beste of ultieme huidverzorgingsritueel inhoudt. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over 'layering’, zo veel mogelijk lagen over elkaar aanbrengen. Daarnaast is er ook een ‘skip-care’ trend, juist zo min mogelijk stappen in je skincare routine.  

Wat heeft je huid écht nodig? 
Dit is een vraag waarop ik je op dit moment geen duidelijk antwoord kan geven, omdat hierbij veel factoren een rol spelen. Denk aan je huidtype, leeftijd, voedingspatroon, levensstijl, of je veel binnen of buiten bent, of je huid veel blootgesteld wordt aan vervuiling, of je last hebt van een bepaald huidprobleem etc.  

Het is belangrijk om te kijken naar wat jouw huid nodig heeft en wat jij bereid bent te doen. Onze LOOkX specialisten door heel Nederland helpen je hier graag bij, ontdek hier welke bij jou in de buurt zit.  

Wat is onmisbaar in jouw huidverzorgingsritueel? 
Dit kunnen we indelen in vier categorieën: 

1. Reinigen 
2. Voorbereiden 
3. Hydrateren/verzorgen 
4. Bescherming 

Reinigen  
De belangrijkste stap in ieder huidverzorgingsritueel is het reinigen van je huid. Er wordt wel eens gedacht dat je je huid alleen hoeft te reinigen als jij make-up draagt, maar niets is minder waar. Wat dacht je van dode huidcellen, zweet, deeltjes luchtvervuiling en talg? Voor een optimale reiniging sluit je af met de LOOkX Refresh lotion, het verwijdert de laatste restjes vuil en herstelt de pH-waarde van je huid.  

Ben jij fan van de ‘skip-care trend? Probeer de LOOkX Amazing cleansing balm, een luxe (reinigings)balm die op vier manieren inzetbaar is.  

Ben jij meer van ‘layering’? Gebruik dan eerst LOOkX Cleansing mousse eye & face en daarna LOOkX Refresh lotion voor een energieke reiniging.  

Hydrateren en beschermen 
Door veel externe factoren, zoals weersinvloeden, kan jouw huid uitdrogen. Daarom is het dagelijks hydrateren en beschermen van de huid van cruciaal belang. Wat zij vervolgens nog meer nodig heeft om gezond te blijven en er stralend uit te zien kan per persoon verschillen.  

LOOkX Moisture daycream is een vetvrije 24-uurs crème voor een snel en effectief huidverzorgingsritueel. Dit product hydrateert tot in de diepste huidlagen en beschermt tegen uitdroging en beschadiging van de huid.  

Voorbereiden 
Voor een betere opname van alle mooie actieve ingrediënten in onze producten is het belangrijk je huid goed voor te bereiden. Gebruik één, of meer, keer in de week een peeling/scrub (zoals de nieuwe LOOkX Derma skin repair acid peel) om de dode huidcellen te verwijderen. Jouw huidverzorgingsproducten kunnen nu veel beter en sneller worden opgenomen 

Tip: Probeer altijd producten van hetzelfde merk te gebruiken, dit kan irritaties voorkomen en ervoor zorgen dat jouw producten optimaal werken.  

Charlotte Favot
Veel liefs,
Charlotte 

International LOOkX Skincare & Make-up expert