0 producten

Huidexpert Charlotte: Last van donkere kringen?

Huidexpert Charlotte: Last van donkere kringen?

Durf jij niet meer naar buiten zonder een concealer, of zie je er vaak moe uit? Veel mensen hebben last van donkere kringen onder hun ogen, en sommige hebben hier zelfs dagelijks mee te maken. Gelukkig is er in veel gevallen iets aan te doen!  
 
Wat zijn donkere kringen? 
Door een tekort aan vocht kan de huid dunner worden, hierdoor zijn donkere kringen extra zichtbaar. Het bloed van de aders onder de transparante huid onder de ogen geeft een blauwige kleur. Ook de kleur van het grijzige botvlies kan door de dunne huid onder de ogen heen schijnen.  
 
Hoe ontstaan donkere kringen onder ogen? 
Er zijn veel verschillende oorzaken van donkere kringen, daarom de belangrijkste op een rijtje: 

  • Blootstelling aan de zon kan ervoor zorgen dat de pigmentatie onder de ogen toeneemt, gebruik daarom altijd een product met UV-bescherming zoals LOOkX Smart 4-in-1 protection primer en LOOkX Sun fluid SPF30! 

  • De huid wordt slapper en dunner naarmate je ouder wordt; 

  • Erfelijkheid, allergieën, medicijngebruik, vermoeidheid en voeding spelen ook een belangrijke rol bij het ontstaan van donkere kringen. 

Hoe gaan donkere kringen weg? 
Aan oorzaken als erfelijkheid, ouder worden, allergieën en medicijngebruik is meestal weinig te doen. Gelukkig kunnen de overige oorzaken wel verholpen worden met de onderstaande tips: 
 
1. Hydrateer 
Zorg dat je genoeg vocht binnenkrijgt door voldoende water te drinken. Daarnaast zorgt genoeg slaap ook voor een betere huid. Ook helpt het om gevarieerd te eten, niet te roken en weinig of geen alcohol of cafeïne te drinken.  
 
2. Oogmasker 
Trakteer je huid op het LOOkX O2 Relax eye face mask. In tegenstelling tot andere maskers mag je deze wél aanbrengen op de oogcontour. De formule kalmeert en hydrateert een vermoeide en snel geïrriteerde huid. De huid ontspant en is voelbaar zachter. Breng dit masker minimaal twee keer per week aan op de gereinigde huid.  
 
3. Camoufleer 
Met een concealer kun je donkere kringen camoufleren, gebruik hiervoor bijvoorbeeld de LOOkX Concealer. Deze concealer voor donkere kringen dekt goed en verzorgt en beschermt daarnaast ook de tere huid rondom de ogen.  
 
4. Start je dag met een frisse blik 
Een oogcrème voor donkere kringen is essentieel. Gebruik in de ochtend de LOOkX Eye rescue AM om vochtverlies rondom de ogen gelijk tegen te gaan. Daarnaast vermindert de formule droogtelijntjes en laat het een vermoeide blik weer stralen. Ook beschermt de LOOkX Eye rescue AM tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals uitlaatgassen, droge lucht (van radiatoren), barre weersomstandigheden en uv-straling.  
 
5. Nachtdiensten van de huid 
’s Nachts is de huid actief bezig met het aanmaken van collageen, het opruimen van afvalstoffen en nieuwe energie op te doen voor de volgende dag. Vergeet daarom niet om ook in de avond een oogverzorging aan te brengen. LOOkX Retinol2ndG eye rescue beschermt de tere huid rondom je ogen. Rimpels worden verminderd, donkere kringen en vochtophopingen aangepakt, en je huid wordt zachter, gladder en elastischer.
 

Charlotte Favot


Veel liefs, 
Charlotte 

International LOOkX Skincare & Make-up expert