0 producten

LOOkX is dierproefvrij!

LOOkX is dierproefvrij!

LOOkX heeft respect voor mens, dier en milieu. Een mooie en schonere wereld, vol dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging, dat wil toch iedereen? Wij ook!

LOOkX is van mening dat zorgen voor de planeet inhoudt dat we de dieren met wie we de planeet delen respecteren. Hoewel velen van ons deze mening delen, bestaat er nog onzekerheid over etiketten en wat dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging is.  

Dierproeven en de wet

Dierproeven voor cosmetica zijn in heel Europa wettelijk verboden sinds 2004. Zie jij wel eens de claim ‘niet getest op dieren’ staan op een verpakking? Deze is eigenlijk een beetje misleidend, omdat het verbod voor alle cosmeticaproducten in Nederland geldt. Om jou, als consument, een beetje te helpen een bewuste keuze te maken, heeft de Europese Commissie op 10 juni 2006 nieuwe richtlijnen gepubliceerd over het claimen van de term ‘niet op dieren getest’. Deze term mag uitsluitend gebruikt worden wanneer:

  1. Het product én de ingrediënten niet op dieren zijn getest. Onafhankelijk van de locatie en het tijdstip.
  2. De fabrikant én leverancier geen dierproeven doen. Dit geldt voor de gehele keten, ze voeren zelf geen dierproeven uit en laten dit ook niet door een andere partij doen.
  3. Er geen gebruik wordt gemaakt van ingrediënten die door anderen voor cosmetica zijn ontwikkeld met behulp van dierproeven of gegevens daarvan.

Dierproefvrije make-up

Wij verkopen volledig dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging, maar helaas zijn dierproeven nog niet helemaal uit de wereld verdwenen.

Zoals je weet is het testen van cosmetica op dieren in Europa verboden, maar in andere werelddelen is het juist verplicht. Cosmeticaproducten moeten dus in sommige andere landen van de overheid verplicht op dieren worden getest. Een product dat in Europa bijvoorbeeld als dierproefvrije make-up of dierproefvrije huidverzorging op de markt wordt verkocht, kan elders dus wél getest zijn op dieren.

Volgens het SID (Stichting Informatie Dierproeven) startte de registratie van dierproeven in 1978, in dit jaar werden 1.572.534 dierproeven uitgevoerd. In 2019 registreerden Nederlandse vergunninghouders 448,656, dat is natuurlijk nog veel te hoog.

LOOkX dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging Cindy met Jari

Wat een geluk dat LOOkX een trendsetter blijkt te zijn zonder dat in eerste instantie te weten. LOOkX heeft NOOIT op dieren getest. Cindy van der Peet, CEO van LOOkX, is de grootste dierenvriend die je je kunt voorstellen en zou zoiets niet over haar hart kunnen verkrijgen. Dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging for the win!

Wij zijn transparant over hoe we met het welzijn voor dieren omgaan: we zijn tegen het testen op dieren, nationaal en internationaal. en bieden een groot assortiment dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging met vegan/vegetarische formules.

Bij LOOkX zijn we ervan overtuigd dat experimenten op dieren niet nodig zijn om de effectiviteit en verdraagzaamheid van onze producten op je huid te bewijzen. Onze LOOkX Skincare laboratorium is ECOCERT gecertificeerd. Dit houdt onder andere in dat er strengen voorschriften zijn voor de herkomst van onze ingrediënten. Wij garanderen de beste dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging.

Hoe wordt LOOkX dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging getest?

LOOkX dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging bevatten geen dierlijke grondstoffen*. De LOOkX dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging wordt getest op kunsthuiden en op vrijwillige testpersonen.

De producten van LOOkX Make up en Skincare zijn bijna allemaal parfumvrij of bevatten een allergeenvrij parfum, dat ook geschikt is voor mensen met parfumallergie. Een voorbeeld van dierproefvrije huidverzorging is onze LOOkX Refresh lotion met drievoudige werking. Alle producten zijn uiterst huidvriendelijk en kunnen ook voor de gevoelige huid gebruikt worden. Een voorbeeld van onze dierproefvrije make-up: LOOkX Lipsticks bestaan bijvoorbeeld voor maar liefst 85% uit natuurlijke ingrediënten.
*met uitzondering van lanoline (vetstof van wol) en beeswax (honingraadwas)

Wat is dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging?

Eerder in deze blog kon je al lezen hoe het wettelijk is vastgelegd, nog even in het kort: om cosmeticaproducten dierproefvrij te mogen noemen, mogen er tijdens het productieproces geen dierproeven te pas zijn gekomen, dus ook niet op de ingrediënten. Tevens mogen deze producten of ingrediënten niet door een derde partij op dieren getest worden. Bedrijven die hier bewust mee omgaan, kunnen hun producten dierproefvrij noemen. 

Maak je dus geen zorgen, bij ons vind je niets anders dan dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging!

Om makkelijker een bewuste keuze te maken, vindt jij bij alle dierproefvrije make-up en dierproefvrije huidverzorging op onze website een symbool dat aangeeft of dat product vegan of vegetarisch is. Wil je precies weten wat het verschil is, lees deze blog. 

Dierproefvrije make-up & dierproefvrije huidverzorging