0 producten

Mascne: wat is het en hoe kom je er van af?

Mascne: wat is het en hoe kom je er van af?

Tegenwoordig dragen we allemaal wel een mondkapje, soms wel uren achter elkaar. Heb jij ook last van mascne/maskne? Je bent niet de enige! Gelukkig is mascne goed te behandelen. In deze blog lees je meer over de oorzaak van mascne, en hoe je mascne kunt behandelen én voorkomen.

Wat is mascne?

Mascne of maskne is een samenvoeging van ‘mask/masker’ en ‘acne’. Mascne wordt veroorzaakt door warmte, zweet en wrijving van een mondkapje op het gezicht. Bacteriën krijgen door deze omstandigheden de kans om allerlei huidproblemen te veroorzaken. Ook door wrijving van een mondkapje kan de huid geïrriteerd raken. Voorbeelden van huidproblemen en huidirritaties veroorzaakt door een mondkapje zijn acne, pukkeltjes, jeuk en een droge huid.

Wat doen tegen mascne?

Reinigen
Mascne kun je gelukkig goed behandelen met de juiste reiniging en huidverzorging. Het is belangrijk om je huid twee keer per dag goed te reinigen met een milde reiniger om talg en andere onzuiverheden te verwijderen. De LOOkX Amazing cleansing balm is een geschikte milde reiniger die ook zorgt voor een extra verzorgingsboost dankzij de hydraterende ingrediënten. Daarnaast legt deze reiniger een beschermend laagje op de huid.

Exfoliëren
Onder een mondkapje hopen vuil en dode huidcellen zich op in de poriën. Ook na de reiniging kunnen deze achterblijven op de huid. Gebruik daarom de LOOkX Derma skin polish pads na de reiniging. Deze pads doordrenkt met verzorgende ingrediënten verwijderen vuil en dode huidcellen op huidvriendelijke wijze en laten een gezonde, stralende huid tevoorschijn komen. De LOOkX Derma skin polish pads zijn zeker een aanrader als je last hebt van acne, puistjes en/of ontstekingen. Ze bevatten onder andere het ingrediënt salicylzuur, dat het natuurlijke exfoliatieproces van de huid bevordert voor een gladdere huid en een verfijnde huidstructuur.

Hydrateren
Bij mascne is het belangrijk om de huid goed te verzorgen met een lichte, hydraterende crème. Let er op dat jouw gezichtscrème vrij is van minerale oliën, paraffine en vaseline. Deze ingrediënten geven bacteriën de kans om onder een mondkapje te broeien. Gebruik daarom de LOOkX Balance cream. Deze crème bevat een ontgiftende en kalmerende formule om jouw huid weer helemaal in balans te brengen. Bij langer gebruik van de LOOkX Balance cream is de huid in staat zichzelf te beschermen tegen de factoren die droogheid en irritatie door een mondkapje veroorzaken.

Gezichtsmasker
Een gezichtsmasker doet echt wonderen voor de huid! Neem bijvoorbeeld het LOOkX O2 Relax eye & face mask. Dit masker is dé oplossing bij mascne. Het verkwikt en kalmeert de huid, en vermindert roodheid en histamine. Laat het masker om de dag 15 minuten inwerken op de huid. Je kunt het masker ook gebruiken als intens voedend nachtmasker, om de volgende ochtend wakker te worden met een voelbaar zachtere en gladdere huid en aanzienlijk minder roodheid in het gelaat.

Foundation
Tot slot kun je van mascne af komen door jouw foundation onder de loep te nemen. Foundation met schadelijke ingrediënten zoals minerale oliën, paraffine en vaseline versterken het acneproces. LOOkX Foundation is vrij van deze schadelijke ingrediënten en bevat bovendien built-in skincare die de huid verzorgt en beschermt tegen huidveroudering en uitdroging. Het is wel verstandig om even geen foundation onder een mondkapje te gebruiken om bacteriën niet de kans te geven zich te vermenigvuldigen.

Maskne voorkomen:

  • Het gebeurt vaak onbewust, maar probeer niet aan je gezicht te zitten. Op jouw handen zitten (ondanks het vele wassen) bacteriën die je op jouw gezicht kunt overbrengen.
  • Gooi een wegwerp mondkapje direct weg nadat je het hebt gedragen.
  • Draag een mondkapje niet langer dan 3 uur. Verwissel na 3 uur jouw mondkapje voor een schoon mondkapje.
  • Draag een mondkapje gemaakt van katoen of zijde. Katoen laat de huid beter ademen en zijde geeft minder wrijving op de huid. Vermijd synthetische stoffen zoals polyester.