0 producten

Niacinamide

Niacinamide

Als we spreken over een écht multitaskend ingrediënt dat je huid heerlijk verwent, dan hebben we het over NiacinamideIn deze blog vertellen we je alle ins en outs over dit ingrediënt.  

Wat is niacinamide? 
Niacinamide, ook wel vitamine B3 genoemd, is een echte multitasker. Het is goed voor je gezondheid en een essentieel bestanddeel voor je huid. Je vindt het in vitaminerijk voedsel, zoals boerenkool, paddenstoelen en amandelen. En als extra verwennerij voor de huid, vind je niacinamide ook terug in veel cosmeticaproducten 

Wat doet niacinamide? 
Deze alleskunner biedt ontzettend veel voordelen. Het verdient een plekje naast Retinol als een van de wonderbestanddelen van moderne cosmetica. Ontdek ze allemaal: 

  1. Niacinamide versterkt de vochtbarrière, waardoor de huid minder snel uitdroogt. Het zorgt voor de aanmaak van ceramide en vrije vetzuren, belangrijke huidvetten voor bescherming van vocht. 

  1. Stimuleert hydratatie, beschermt de huid tegen schade en vernieuwd de huid van binnenuit.  

  1. Verfijnt grove poriën voor een egale en gladde huidstructuur. 

  1. Het ontstaan van fijne lijntjes en rimpeltjes wordt beperkt dankzij sterke hydratatie.  

  1. Het voorkomt pigmentophopingen en vermindert hyperpigmentatie en verkleuringen. 

  1. Dankzij zijn krachtige hydraterende werking kan de natuurlijke celvernieuwende werking beter plaatsvinden. 

  1. Reguleert de aanmaak van talg, ideaal om de vette huid optimaal te verzorgen. 

  1. Heeft een ontstekingsremmende werking, waardoor het ideaal is voor de behandeling van acne en rode vlekken. Het remt namelijk de histamineproductie en kalmeert de huid.  

Het ideale product met Niacinamide 

Verander je badkamer in een spa! Je vindt Niacinamide terug in de LOOkX Derma skin polish padsDe doordrenkte pads verwijderen dode huidcellen op huidvriendelijke wijze en laten een gezonde, stralende huid tevoorschijn komen met zichtbaar minder rimpels en voelbaar meer stevigheid. Naast Niacinamide is dit product verrijkt met een fruitzuur complex voor een stralende, gezonde en goed gehydrateerde resultaat.