0 producten

Onderhuidse puist - Tips van Tatjana

Onderhuidse puist - Tips van Tatjana

We hebben er allemaal weleens last van: een onderhuidse puist. Ze zijn de meest vervelende puistjes die er zijn, maar wat zijn onderhuidse puistjes nou eigenlijk? Tatjana legt het je uit en geeft handige tips! 

Wat is een onderhuidse puist? 
De naam zeg het eigenlijk al, een puistje ‘onderhuids’. Wanneer de talgklierkanaaltjes (die onderhuids liggen) verstopt raken, ontstaat er druk op de zenuwen waardoor deze puisten behoorlijk pijnlijk kunnen zijn.  

Onderhuidse puisten ontstaan meestal op je gezicht, rug en billen, maar kunnen ook op andere plekken van je lichaam voorkomen. Ze krijgen vaak de naam “steenpuist” omdat zo'n puistje hard aanvoelt en wekenlang kan blijven zitten. Ondanks deze onder de huid zit, is het bultje en de roodheid duidelijk te zien.  

De gouden regel 
Ga nooit, maar dan ook nooit knijpen. Door de druk die jij op de huid uitoefent, kunnen de wanden van het talgklierkanaal knappen waardoor je het genezingsproces vertraagd en zelfs het risico loopt om nieuwe ontstekingen te veroorzaken. 

Wat te doen? 
Onderhuidse puistjes zijn lastig te verwijderen. Hierbij geldt dus meer dan normaal: voorkomen is beter dan genezen! 
 
1. Salicylzuur 
Producten met salicylzuur kunnen de vorming van een onderhuidse puist voorkomen, maar ook helpen tijdens het genezingsproces.   
LOOkX Derma skin polish pads bevat 1% Salicylzuur met een pH-waarde van 4,2. Hierdoor is het product veilig en effectief te gebruiken bij alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid. Door de toevoeging van Niacinamide werkt het tegelijkertijd herstellend. hydraterend en kalmerend. 

2. Gebruik een masker met houtskool 
Houtskool kan 100-200 keer het eigen gewicht aan onzuiverheden absorberen. Het kan dus helpen de ontsteking uit je huid te “trekken”. Laat je eens behandelen door een LOOkX huidexpert, met het LOOkX Carbon refining mask. 

3. Drink voldoende water 
Misschien heel logisch, maar we vergeten soms dat water zeer belangrijk is voor de gezondheid van onze huid en voor het afvoeren van afvalstoffen. 

4. Exfoliëren 
Gebruik 2 x per week een peeling, het liefst een product met fruitzuren (zoals LOOkX Derma skin polish pads of LOOkX Derma skin repair acid peel). Een scrub met grove korrels kan de bacteriën over de huid verspreiden en de conditie alleen maar verslechteren. Met fruitzuren verwijder jij dode huidcellen en bacteriën, met een frisse en gezonde huid als eindresultaat! 

5. Vermijd slecht voeding 
Voedingsmiddelen die een puist kunnen uitlokken zijn zuivel, varkensvlees, suikers en alcohol. Vermijdt deze zo veel mogelijk. 

6. Ijsklontjes  
Ja, je leest het goed! Heb jij een belangrijke afspraak en heb je net last van een onderhuidse puist? Koel deze met een blokje ijs, hierdoor vermindert de zwelling en zal jij er tijdelijk minder last van hebben.  

Tatjana Heesbeen-SchaapVeel liefs, 
Tatjana 

Content Marketing Manager