0 producten

Puistjes op je voorhoofd?

Puistjes op je voorhoofd?

Vroeg of laat krijgen iedereen wel te maken met puistjes. Sommige krijgen het in combinatie met onderhuidse ontstekingen en acne. In deze blog focussen we ons op puistjes op het voorhoofd. Wil jij meer weten over andere soorten onzuiverheden, lees dan deze blog 

Hoe ontstaan puistjes op je voorhoofd? 

Over het algemeen is je voorhoofd een van de delen van je gezicht waar je vaker puistjes krijgt, omdat het deel uitmaakt van de T-zone.  

Hier vind je meer en grotere talgklieren, waardoor je huid daar vetter is. Dit vergroot de kans dat poriën verstopt raken en puistjes op je voorhoofd verschijnen.  

Chinese geneeskunde 
Volgens de Chinese geneeskunde worden puistjes in je gezicht in verband gebracht met gezondheidsproblemen. Maar hoe zit dat met puistjes op je voorhoofd? Deze zouden een verband kunnen hebben met spijsverteringsproblemen of blaasproblemen. Stress en het drinken van te weinig water zouden een oorzaak kunnen zijn van puistjes op je voorhoofd.  

De oorzaak van de puistjes op je voorhoofd kunnen ook meer voor de hand liggen, bijvoorbeeld als gevolg van:  

Erfelijkheid 

Het is vaak erfelijk bepaald of jij een vette huid krijgt. Heeft één (of allebei) van je ouders last gehad van acne of puistjes? Dan is de kans groot dat jij die ook krijgt. Een vette huid en onzuiverheden zijn met elkaar verbonden, de juiste skincare routine is helpt je dit onder controle te houden. 

Tussenbanner puistjes op je voorhoofd 1

Hormonen 

Tijdens de pubertijd, zwangerschap en overgang verandert de hormoonhuishouding in je lichaam. Onder invloed van hormonen kan iedereen last krijgen van puistjes op het voorhoofd en andere onzuiverheden.  

Stress 

Wist je dat stress leidt tot ontstekingen in het lichaam, wat kan leiden tot puistjes? Veel mensen werken extra hard wanneer ze gestrest zijn, maar als je lichaam overwerkt raakt, kan dit ook leiden tot bijvoorbeeld puistjes op je voorhoofd.  

Verstopte poriën in de T-zone 

Mee-eters ontstaan waar je poriën verstopt raken met talg. De T-zone, waaronder je voorhoofd, is erg gevoelig voor deze onzuiverheden. Als je je huid niet goed reinigt, kunnen deze mee-eters zich ontwikkelen tot echte puistjes. Een peeling met salicylzuur of een reiniging met glycolzuur zorgt ervoor dat je poriën worden gereinigd en puistjes voorkomen.  

Eetgewoonten 

Het is altijd om gezond en gevarieerd te eten, maar als jij last hebt van puistjes op je voorhoofd is het extra verstandig om op je eten te letten. Er wordt vaak gespeculeerd over het effect van vet eten, varkensvlees, etc. op de huidconditie. Wetenschappelijk is dit niet bewezen, maar wel dat zuivelproducten effect hebben op het ontstaan van puistjes je voorhoofd. Lang niet iedereen heeft hier last van, maar je kunt er zeker mee experimenteren als je veel last hebt van puistjes op je voorhoofd. Ban zuivel bijvoorbeeld tijdelijk uit jouw dieet.  

Hoofddeksels en haarproducten 

Wist je dat je ook puistjes op je voorhoofd kunt krijgen als je vaak een muts of pet draagt, of haarproducten gebruikt? 

De ingrediënten of vetten uit haarproducten kunnen je huid irriteren of extra vet maken, de perfecte omgeving voor bacteriën om te groeien. Hetzelfde geldt voor hoofdeksels als mutsen, petten en hoeden.  
Tip: Was jouw muts, pet of hoed regelmatig om de huid zo min mogelijk bloot te stellen.  

Stoffen zoals polyester laten de huid niet ademen, wat verstopte poriën zou kunnen veroorzaken. Kies in plaats daarvan ademende materialen (zoals wol, katoen en zijde).  

Tussenbanner puistjes op je voorhoofd 2

Wat kan ik doen om puistjes op mijn voorhoofd te behandelen? 

De oplossing kan heel simpel zijn: draag minder vaak een hoed of pet, zorg dat je haarproducten niet in aanraking komen met je huid, eet gezond, etc. 

Is de oorzaak toch gecompliceerder? Dan is de juiste dagelijkse huidverzorging een must! Gebruik in ieder geval een reiniger, scrub en crème.  

Reiniger 
LOOkX Derma daily cleanser bevat glycolzuur dat niet alleen je huidoppverlakte reinigt, maar ook de binnenkant van de poriën. 

Scrub 
LOOkX Derma skin polish pads zijn met salicylzuur en niacinamide doordrenkte pads die dode huidcellen op een huidvriendelijke wijze verwijderen en mee-eters, pukkels en puistjes voorkomen en verminderen.  

Crème  
Voor de dagelijkse huidverzorging, bescherming en herstel is de LOOkX Solution cream de beste optie. Dankzij de combinatie van diverse plant stamcellen worden pukkels en puistjes voorkomen, en ontstekingen geremd.  

Zonbescherming (SPF) 
Jouw huid is niet in staat om puistjes te genezen als zij tegelijkertijd moet strijden tegen dagelijkse schade door de zon. Een crème of foundation met een SPF is de oplossing: 

LOOkX Smart 4-in-1 protection primer is een vetvrije, egaliserende, matterende en hydraterende bescherming met SPF 30 voor dagelijks gebruik. Bovendien zorgt deze award-winning protection primer ervoor dat je make-up look minimaal 12 uur perfect blijft zitten.  

LOOkX Natural velvet mineral foundation is natuurlijk en zacht. Deze matterende foundation bevat SPF 15 en creëert een perfect egale, zachte huid.  

Kom jij er thuis zelf niet uit, dan raden we je aan om een langs een schoonheidsspecialiste te gaan die samen met jou kan kijken naar de mogelijkheden. Klik hier voor een LOOkX salon bij jou in de buurt