0 producten

Puistjes op wangen – Tips van Charlotte

Puistjes op wangen – Tips van Charlotte

Iedereen heeft weleens te maken met een pukkeltje of puistje. In een eerdere blog heb ik uitleg gegeven over de oorzaken en behandeling van verschillende vormen van acne. Hierbij spelen hormonen, je leeftijd en levensstijl een grote rol. Maar, wist jij dat de locatie van je puisten iets over je algehele gezondheid kan vertellen? 

Face mapping 
Volgens de oude Chinese geneeskunde vertellen de zones van je huid waarin de onzuiverheden ontstaan iets over de oorzaak daarvan. Door ‘Face mapping kun je ontdekken wat de betekenis en/of oorzaak is van de puisten. De volgende keer dat er pukkels en puisten op je gezicht tevoorschijn komen kun je hier eens onderzoek naar doen.  

Puistjes op wangen 
Veel pukkels en puistjes op wangen zou te maken hebben met roken of allergieën volgens de Chinese geneeskunde. Deze zone wordt in verband gebracht met je longen.  

Heb je hier beiden geen last van, let dan extra op je eten. Pittig eten, veel vlees, zuivel, alcohol en weinige verse lucht zorgen dat je lichaam oververhit raakt.  

Tenslotte iets dat niets te maken heeft met voeding: Als je telefoneert met je mobiel tegen je oor, maak je telefoon dan regelmatig schoon, anders wordt het een broedplaats voor bacteriën! Ook kun je een tijdje proberen om je kussensloop om de dag te verschonen. 

Verder is het belangrijk dat je je huid dagelijks op een correct en zorgvuldige manier verzorgt.  

Enkele geschikte producten: 

 • Reiniging: Derma daily cleanser 
  Deze cleanser bevat glycolzuur dat niet alleen de huidoppervlakte reinigt, maar ook de binnenkant van de poriën. 

 • Peeling: Derma skin polish pads 
  Één van de bewezen oorzaken van puistjes en mee-eters is de opstapeling van dode huidcellen. LOOkX Derma skin polish pads zijn milde, maar toch effectieve peeling pads verrijkt met salicylzuur en niacinamide voor het verwijderen van dode huidcellen en het verminderen van roodheid. 

 • Serum: Solution pore minimiser 
  De formule verkleint en verfijnt poriën, vermindert vuilophopingen en mee-eters, en reguleert een overactieve talgproductie van binnenuit.  

 • Crème: Solution Cream 
  Deze crème pakt de talgklieren direct aan om niet alleen jouw huid op te lappen, maar ook echt te behandelen. Door de toevoeging van unieke plant stamcellen worden puistjes op de wangen verleden tijd.  

 • UV-bescherming: Natural velvet mineral foundation 
  Wanneer jouw huid tegelijkertijd moet strijden tegen dagelijkse schade door de zon is zij niet in staat om puistjes te genezen. LOOkX Natural velvet mineral foundation met SPF 15 biedt de uitkomst. Je huid wordt beschermd tegen UV-straling, kan nog steeds optimaal ademen en jouw puistjes worden prachtig gecamoufleerd. Hello perfect egale, zachte huid!