0 producten

Rimpels verminderen - Tips van CEO Cindy

Rimpels verminderen - Tips van CEO Cindy
Sommige mensen lijken rimpelloos te blijven, terwijl andere zich al actief bezig houden met rimpels verminderen. Onze erfelijke aanleg bepaalt voor een groot deel hoe we er later uitzien en speelt een rol bij het ontstaan van rimpels. Het is echter zo dat we ook zelf invloed hebben op de toestand van onze huid. Wil jij rimpels verminderen of voorkomen? Lees snel verder… 

Waarom krijg je rimpels? 

Iedere dag word je iets ouder, en je huid dus ook! Naarmate je ouder wordt, wordt je huid steeds slapper en ontstaan er rimpels.

Er zijn verschillende fases van huidveroudering. Vanaf het 18de levensjaar produceert jouw lichaam, net als die van mij, steeds minder hyaluronzuur. Deze stof is een soort magneet voor water die belangrijk is voor het opvullen van de huid. Vanaf het 30ste levensjaar neemt de productie van collageen en elastine vezels langzaam af. Het effect: jouw huid wordt minder strak, dunner en tegelijkertijd slapper.

Als je je huid daarnaast ook nog eens veelvuldig blootstelt aan de zon, of bijvoorbeeld een zonnebank, wordt dit effect versterkt. In principe krijgt iedereen op een bepaald moment in zijn leven met rimpels te maken, we kunnen alleen niet vaststellen wanneer precies. Ga voor rimpels voorkomen in plaats van rimpels verminderen. 

Waar worden rimpels zichtbaar?

Fijne lijntjes en rimpels zullen op verschillende plekken verschijnen. De eerste onstaan vaak bij onze ooghoeken, je weet wel, de zogenoemde kraaienpootjes en lachrimpels. De eerstvolgende rimpeltjes zijn vaak de horizontale lijntjes op je voorhoofd, dan verticale lijntjes tussen je wenkbrauwen en fijne lijntjes op je wangen, en op den duur vormen diepere rimpels tussen je neus en mond. 

Wil jij rimpels verminderen? Dan is het belangrijk te weten welke soorten rimpels er zijn. 
Rimpels verminderen

Welke soorten rimpels bestaan er?

Rimpels zijn er in verschillende soorten en maten: fijne lijntjes, rimpels, fronsrimpels, plooien en diepe groeven.

 • Fijne lijntjes: de lichtste vorm van rimpels, het zijn hele oppervlakkige kreukjes in de huid die worden veroorzaakt door een tekort aan vocht in de bovenste huidlagen.
 • Rimpels: deze zijn dieper dan lijntjes en worden veroorzaakt door een afname aan collageen en elastine in de diepere huidlagen.
 • Fronsrimpels (mimiekrimpels): ontstaan doordat je bewust of onbewust spieren in je huid veelvuldig aanspant, deze ontstaan niet door verslapping van de huid.
 • Plooien: vouwen in de huid die ontstaan doordat de huid aan volume en elasticiteit verliest.
 • Groeven: scherper dan rimpels en lastiger te behandelen. Deze worden vaak veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de zon en bij langdurig roken.

Hoe rimpels voorkomen? 

Rimpels verminderen is lastiger dan ze voorkomen. Jouw huid gezond houden is uiteraard heel belangrijk in de strijd tegen rimpels. Daarnaast hebben studies aangetoond dat een aantal leefregels helpen om de huidveroudering tegen te gaan en om daarmee het ontstaan van rimpels te helpen voorkomen: 

 • Bescherm je huid tegen de straling van de zon! Gebruik dagelijks LOOkX Sun fluid SPF 30 na het aanbrengen van je dagcrème
 • Vermijd het gebruik van zonnebanken  
 • Beperk het gebruik van alcohol  
 • Start niet of stop met roken  
 • Eet gezond en gevarieerd   
 • Gebruik betrouwbare voedingssupplementen  
 • Dagelijks voldoende slaap  
 • Beweeg voldoende en drink voldoende water 
 • Zorg dat je voldoende vitaminen en aminozuren binnenkrijgt. Je lichaam en je huid heeft voedingstoffen nodig om gezond te blijven. Voor een extra aminozuur boost of een vitamine aanvulling, gebruik je LOOkX Youth defense cream als luxe maaltijd voor de huid. 

Rimpels verminderen Retinol2ndG cream

Hoe kun je rimpels verminderen?

Effectief rimpels verminderen is mogelijk wanneer je weet met welk type rimpel je te maken hebt.

Fijne lijntjes kun jij prima behandelen met hydraterende producten. De LOOkX Moisture-lijn is niet alleen verrijkt met hyaluronzuur, maar ook met een krachtig plant stamcel extract wat de vochthuishouding in de huid hersteld. 

Wil je diepere rimpels verminderen? Dan heb jij een krachtigere formule nodig. Retinol is één van de krachtigste en meest erkende anti-ageing ingrediënten. Het stimuleert het bindweefsel tot aanmaak van collageen. De LOOkX Retinol2ndG producten bevatten een nieuwe generatie Retinol die het probleem bij de bron aanpakt en rimpels verminderen, voor directe en langdurig resultaat.  

Welke rimpel crème werkt echt?

Er is maar één juist antwoord op deze vraag: LOOkX Retinol2ndG cream. Deze crème zorgt voor nog betere resultaten. Rimpels verminderen en jouw huid is optimaal gehydrateerd en gaat weer prachtig stralen. Wil je meer lezen over retinol, klik dan hier.

Cindy van der Peet

Veel liefs, Cindy 

LOOkX Founder