0 producten

Salicylzuur

Salicylzuur

Acne, pukkeltjes of puistjes. Als een onrustige huid iets is waar jij dagelijks mee te maken hebt, dan heb jij vast al eens gehoord van Salicylzuur. Ben jij hier nog niet bekend mee? Geen probleem, in deze blog vertel ik alles wat je erover moet weten! 

Dit actieve ingrediënt is een van de populairste en meest effectieve middelen tegen acne. Bloggers schrijven en vloggers vloggen hierover, en dermatologen prijzen dit ingrediënt aan. Genoeg reden om hier eens dieper in te duiken. 

Wat is Salicylzuur? 
Er bestaan verschillende zuren waarmee jij de huid kan exfoliëren, het weekt namelijk de lijm tussen cellen in de bovenste huidlaag los, zodat je dode huidcellen gemakkelijk kunt verwijderen. Salicylzuurbeter bekend als Salicylic acid, is een BHA (afkomstig van de boomschors van de wilg). Dit betekent dat het oplosbaar is in vet en daardoor dieper in de poriën dringt.  

Wat doet Salicylzuur voor de huid? 
Een van de grootste redenen voor een onzuivere huid is het ophopen van dode huidcellen, hierdoor raken poriën verstopt. Salicylzuur werkt in op de lijm dat dode huidcellen bij elkaar houdtDoor ze los te weken voorkomt het ophopingen van dode cellen en bevordert het de groei van gezonde cellen. De huid wordt beter doorlaatbaar, waardoor werkstoffen (voor bijvoorbeeld behandeling van acne) sneller en makkelijker worden opgenomen.  

Behalve de werking tegen onzuiverheden als mee-eters en puistjes, werkt Salicylzuur ook verhelderendegaliserend en verfrissendBovendien heeft het een anti-irriterend en ontstekingsremmende effect, waardoor het een effectief ingrediënt is om de huid te verzachten en roodheid te verminderen. 

Exfoliant met Salicylzuur 
Een peeling met Salicylzuur is vooral geschikt voor de gecombineerde tot vette huid.  

Te goed om waar te zijn? Zeker niet, Salicylzuur is écht zo goed als het klinkt! Ondanks dat het een zuur is, kan het veilig worden ingezet bij een gevoelige huid.  
Let op: Wanneer jij voor het eerst een product met Salicylzuur gebruikt kun je een branderig gevoel ervaren, de huid kan ook rood en droog aanvoelen. Dit is meer dan normaal en duurt meestal maar enkele dagen. Het is verstandig om het gebruik rustig op te bouwen.   

Salicylzuur is pas werkzaam op je huid als de concentratie van het ingrediënt hoog genoeg is (0,5 – 2%) en de pH-waarde tussen 3 - 5. Is de waarde lager dan 3, dan zal het de huid makkelijker irriteren. Een product met een pH-waarde hoger dan 5 zal niet meer werken, het zuur is dan geneutraliseerd. 
 
LOOkX product 
LOOkX Derma skin polish pads bevat 1% Salicylzuur met een pH-waarde van 4,2. Hierdoor is het product veilig en effectief te gebruiken bij alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid. Door de toevoeging van Niacinamide werkt het tegelijkertijd herstellend. hydraterend en kalmerend.  

Gebruik het product na het reinigen en laat het goed intrekken voordat je een moisturizer aanbrengt. Kijk eerst per week/twee weken aan hoe je huid reageert en bouw het gebruik verder op. Begin met één keer in de drie dagen en als dat goed gaat, om de dag. Uiteindelijk kun jij het product dagelijks gaan gebruiken 
Let op: Gebruik het niet direct rondom je ogen. 

Charlotte Favot
Liefs, Charlotte
 

International LOOkX Skincare & Make-up expert