0 producten

Sport & beauty - Tips van Tatjana

Sport & beauty - Tips van Tatjana

Of je nou met een full face make-up sport of liever niets draagt, alles is oké! Maar vergeet niet dat (buiten) sporten extra verzorging van jouw huid vraagt. Tijdens het buitensporten in de zomer zelfs nóg meer. Ik heb met plezier enkele tips voor je op een rijtje gezet!  

But first, skincare 
Wist jdat... 
Het zout van de zee jouw huid extra kan uitdrogen? Zeewater heeft een verkwikkende en mineraliserende werking, maar door langdurige blootstelling kan zeezout de huid sterk uitdrogen.  

Tip: Zorg voor een goede reiniging voor jgaat sporten. Kievoor een lichte moisturiser op waterbasis. Dit zorgt voor een extra beschermlaag en voorkomt verdamping van vocht uit de huid. De LOOkX Moisture daycream zorgt niet alleen voor een soepele en comfortabele huid, maar ook voor het herstel van de vochtbalans op korte en lange termijn. Het beste van alles: het zweet er niet van af!  

Wist jdat... 
Water en zand reflecteren het zonlicht, waardoor meer UV-straling de huid bereikt en er dus sneller verbranding optreedt. Tijdens het zwemmen of sporten in/op het water kan de huid verbranden, omdat UV-licht gemakkelijk door helder water doordringt. Bovendien spoelen zonnebrandcrèmes in het water (deels) van de huid af.  

Tip: Bij sporten in of rondom het water is het dus extra belangrijk een zonnecrème te gebruiken. Smeer dan zeker met minimaal een SPF 30 je gezicht, hals, nek, oren en decolleté in. LOOkX Sun fluid SPF 30 is een vetvrij zonneproduct dat niet op de huid blijft liggen (en dus niet door het zweten zal ‘uitlopen’).  

Make-up second 
Tip: Kies voor waterproof producten voor je make-up look. Vanwege water en zweet kan het best een uitdaging zijn om je look zo mooi mogelijk te laten zitten.  

LOOkX Make up biedt een assorti van waterproof make-up producten om ervoor te zorgen dat jij tijdens en na het sporten er net zo goed uitziet als ervoor. De LOOkX Exclusive eyeliner is verkrijgbaar in verschillende kleuren, de LOOkX Exclusive eyeliner is waterproof en kleurvast zodat zweet en water je look niet uit laten lopen. 

Voor sommige is het dragen van make-up tijdens het sporten heel gewoon, voor ander iets onbegrijpelijks. Wat jouw keuze ook mag zijn, hier zijn een aantal tips om in ieder geval zo fris en gezond mogelijk eruit te zien. 

Tips voor make-up tijdens het sporten  

1. Let erop dat je vooraf je huid goed reinigt en een goede hydraterende crème gebruikt om je huid voor te bereiden op een zweterige sportsessie. Gebruik dagelijks de LOOkX Cleansing mousse eye & face. Het is niet alleen een ideale reiniging, het herstelook nog de beschermlaag van je huid die door zweet wordt aangetast.  

2. Ga je buiten sporten? Smeer dan zeker met minimaal een SPF 30 je gezicht, hals, nek, oren en decolleté in. LOOkX Sun fluid SPF 30 is een vetvrije emulsie dat geen wit waas achterlaat en niet ‘uitloopt’ 

3. Gebruik een matterende primer om eventueel glimmen zo lang mogelijk tegen te houden en/of om je foundation mooier aan te kunnen brengen waardoor het langer zal blijven zitten. LOOkX Smart 4-in-1 protection primer is veel meer dan een matterende, hydraterende primer. Het is gelijk ook je zonbescherming met SPF 30, bescherming tegen infrarood (hitte)blauw licht en het laat een matte, gezonde teint achter. 

4. Kies voor waterproof producten voor je eyeliner, mascara etc. Hierdoor blijft je make-up op en top tijdens een intensieve sportsessie. LOOkX Exclusive eyeliner heeft een waterproof formule en blijft dus de hele dag goed zitten. De LOOkX Ultra wear mascara en LOOkX Eyebrow pencil zijn waterresistant en kunnen zeker tegen een stootje water of zweet. 

5. Houd de look simpel: een primer, alleen wat concealer waar het écht nodig is, je wenkbrauwen lichtjes aanzetten, een subtiele eyelinermascara en een verzorgende gloss op je lippen. Dat geeft net dat beetje zelfvertrouwen als je toch liever make-up draagt tijdens het sporten. 

6. Reinig ná het sporten je huid extra goed om zo al het vuil, zweet en make-up te verwijderen. Zweet is van nature zuur en kan de balans van je pH-waarde helemaal in de war schoppen wanneer je het niet snel afspoelt. Dus spring zo snel mogelijk onder de douche en reinig je gezicht en lichaam met een product dat de pH-waarde van je huid helpt te herstellen. Dit voorkomt de vorming van onzuiverheden en verstopte poriënLOOkX Derma skin polish pads is een echte lifesaver als jij last hebt van een onrustige huid van het sporten.  

Tatjana Heesbeen-SchaapVeel liefs, Tatjana 

Content Marketing Manager