0 producten

Sport & beauty - met Zusjes de Witte

Sport & beauty - met Zusjes de Witte

Ken jij Oranje atleten Zusjes de Witte al? LOOkX smart clean beauty werkt al een tijd met Lisanne en Laura samen. Zelfs na een intense race zit hun make-up look nog steeds perfect. Zij zijn het levende bewijs dat onze make-up en skincare producten écht werken en doen wat ze beloven.

Over Zusjes de Witte
Lisanne & Laura de Witte zijn twee Nederlandse atletiek-zusjes met een passie voor de sport, de laatste mode en gezond & lekker eten. Ze hebben allebei meerdere medailles gewonnen voor hun hardloop prestaties. Meer informatie vind je op www.zusjesdewitte.nl.

Of je nou met een full face make-up sport of liever niets draagt, alles is oké! Maar vergeet niet dat (buiten) sporten extra verzorging van jouw huid vraagt. Wij hebben samen met Zusjes de Witte enkele tips voor je op een rijtje gezet!

First, skincare 

Wist je dat... 
Externe invloeden, zoals weersomstandigheden, jouw huid extra kunnen uitdrogen?

Tip: Zorg voor een goede reiniging voor je gaat sporten. Kies voor een lichte moisturiser op waterbasis. Dit zorgt voor een extra beschermlaag en voorkomt verdamping van vocht uit de huid. De LOOkX Moisture daycream zorgt niet alleen voor een soepele en comfortabele huid, maar ook voor het herstel van de vochtbalans op korte en lange termijn. Het beste van alles: het zweet er niet van af!  

Wist je dat... 
Water en zand het zonlicht reflecteren, waardoor meer UV-straling de huid bereikt en er dus sneller verbranding optreedt. Tijdens het zwemmen of sporten in/op het water kan de huid verbranden, omdat UV-licht gemakkelijk door helder water doordringt. Bovendien spoelen zonnebrandcrèmes in het water (deels) van de huid af.  

Tip: Bij sporten in of rondom het water (of als je zoals Zusjes de Witte ook flink sport gedurende de zomer) is het dus extra belangrijk een zonnecrème te gebruiken. Smeer dan zeker met minimaal een SPF30 je gezicht, hals, nek, oren en decolleté in. LOOkX Sun fluid SPF30 is een vetvrij zonneproduct dat niet op de huid blijft liggen (en dus niet door het zweten zal ‘uitlopen’).  

LOOkX Eyeshadow No. 263 Solid gold pearl

Make-up second  

LOOkX Make up biedt een assorti van waterproof make-up producten om ervoor te zorgen dat jij tijdens en na het sporten er net zo goed uitziet als ervoor. LOOkX Eyeshadow No. 263 Solid gold pearl is de favoriete oogschaduw van Lisanne en Laura de Witte! Deze goudkleurige oogschaduw is longlasting, en werkt verzachtend, hydraterend en anti-ageing.  Tip: Kies voor waterproof producten voor je make-up look. Vanwege water en zweet kan het best een uitdaging zijn om je look zo mooi mogelijk te laten zitten.  

We begrijpen dat het voor sommige heel gewoon is om make-up te dragen bij het sporten en voor andere iets onbegrijpelijks. Wat jouw keuze ook mag zijn, hier zijn een aantal tips om in ieder geval zo fris en gezond mogelijk eruit te zien. 

Tips voor make-up tijdens het sporten  

1. Let erop dat je vooraf je huid goed reinigt en een goede hydraterende crème gebruikt om je huid voor te bereiden op een zweterige sportsessie. Gebruik dagelijks de LOOkX Cleansing mousse eye & face. Het is niet alleen een ideale reiniging, het herstelt ook nog de beschermlaag van je huid die door zweet wordt aangetast.  

2. Ga je buiten sporten? Smeer dan zeker met minimaal een SPF30 je gezicht, hals, nek, oren en decolleté in. LOOkX Sun fluid SPF30 is een vetvrije emulsie dat geen wit waas achterlaat en niet ‘uitloopt’.  

3. Gebruik een matterende primer om eventueel glimmen zo lang mogelijk tegen te houden en/of om je foundation mooier aan te kunnen brengen waardoor het langer zal blijven zitten. LOOkX Smart 4-in-1 protection primer is veel meer dan een matterende, hydraterende primer. Het is gelijk ook je bescherming tegen infrarood (hitte), blauw licht en het laat een matte, gezonde teint achter. 

4. Kies voor waterproof producten voor je ogen. Hierdoor blijft je make-up op en top tijdens een intensieve sportsessie. Zoals je inmiddels weet is LOOkX Eyeshadow No. 263 Solid gold pearl zeer geliefd bij Zusjes de Witte. Met deze goudkleurige oogschaduw zie jij er stralend uit en zul je je altijd een winnaar voelen. Breng deze aan op het bewegend ooglid, de LOOkX Ultra wear mascara op je wimpers en gebruik LOOkX Eyebrow pencil voor je wenkbrauwen. Deze producten kunnen zeker tegen een stootje water of zweet.

5. Houd de look simpel: een primer, alleen wat concealer waar het écht nodig is, je wenkbrauwen lichtjes aanzetten, LOOkX Eyeshadow No. 263 Solid gold pearlmascara en een verzorgende gloss op je lippen. Dat geeft net dat beetje zelfvertrouwen als je toch liever make-up draagt tijdens het sporten. 

6. Reinig ná het sporten je huid extra goed om zo al het vuil, zweet en make-up te verwijderen. Zweet is van nature zuur en kan de balans van je pH-waarde helemaal in de war schoppen wanneer je het niet snel afspoelt. Dus spring zo snel mogelijk onder de douche en reinig je gezicht en lichaam met een product dat de pH-waarde van je huid helpt te herstellen. Dit voorkomt de vorming van onzuiverheden en verstopte poriën. LOOkX Derma skin polish