0 producten

Kraaienpootjes - Tips van CEO Cindy

Kraaienpootjes - Tips van CEO Cindy

Lachen is gezond! Maar wist je dat lachen ook zorgt voor de eerste rimpeltjes rond je ogen? CEO Cindy legt in deze blog uit hoe ze ontstaan, en hoe je ze kunt voorkomen en verminderen.  

Wat zijn kraaienpootjes? 
Kraaienpootjes zijn kleine rimpels in het buitenste gebeid van jouw ogen. De vorm van deze oogrimpels doet men denken aan de poot van een kraai, vandaar de naam ‘kraaienpootjes’.  

Vanaf een jonge leeftijd produceert onze huid steeds minder hyaluronzuur, een belangrijk eiwit voor het vasthouden van vocht in onze huid. Ook is de huid rond jouw ogen zeer dun en kwetsbaar, waardoor deze gevoeliger is voor huidverslapping. Dit is waarom we rond ons twintigste levensjaar te maken krijgen met de eerste tekenen van “lachrimpeltjes” rond de ogen. Bovendien is dit gedeelte van de huid verbonden met de mimiek van je gezicht. Wanneer je lacht, of bijvoorbeeld fronst, zullen deze rimpels zichtbaar worden. 

Hoe kan ik kraaienpootjes voorkomen? 

Tip 1: Hydrateer je huid 
Het is belangrijk om je huid goed te hydrateren om de vertoning van kraaienpootjes zo lang mogelijk uit te stellen. Een goed gehydrateerde huid blijft zacht en soepelwat ervoor zorgt dat lachrimpels makkelijker terugvormen. LOOkX Retinol2ndG Eye rescue hydrateert, versterkt en beschermt de tere huid rondom je ogen. Drink daarnaast genoeg water om jouw huid nog een extra handje te helpen! 

Tip 2: Draag buiten een zonnebril 
Dit beschermt de dunne huid rondom je ogen en zorgt ervoor dat je minder met je ogen knijpt bij fel licht 

Tip 3: Gezonde leefstijl 
Over het algemeen is een gezonde leefstijl belangrijk bij het voorkomen van rimpels, zo ook bij kraaienpootjes. Probeer voldoende te ontspannen, slapen, bewegen en gezond te eten. Vooral voedingsvezels en antioxidanten helpen de huid zo lang mogelijk gezond te houden.  

Tip 4: Gebruik elke dag een SPF 
UV-straling is voor maar liefst 80% verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering, zoals rimpels, pigment en verslapping van jouw huid. Het is daarom zeer belangrijk om élke dag een product met beschermingsfactor te gebruiken, ook in de winter. LOOkX Sun fluid SPF30 biedt jouw huid UVA- en UVB- bescherming tegen zonlicht, voorkomt rimpeltjes, kalmeert de huid en beschermt haar tegen luchtvervuiling. 

 

Hoe kun je kraaienpootjes verminderen? 
Een paar eenvoudige, maar effectieve tips om kraaienpootjes te verminderen: 

Tip 1Gebruik een voedende oogcrème 
Door een hydraterende en voedende oogcrème te gebruiken houd je de huid rondom je ogen soepel. De LOOkX Retinol2ndG eye rescue is een krachtige “gladstrijker” die niet alleen voedt en hydrateert, maar ook lift en verstevigt.   

Tip 2: Retinol 
Retinol is het ultieme anti-ageing ingrediënt, maar kan jouw huid heel gevoelig maken. Het is het LOOkX R&D lab gelukt om een unieke vorm van retinol, de Retinol2ndG molecule, stabiel in onze producten te verwerken voor een onweerstaanbaar resultaat, zonder irritatie!  Het heeft een stimulerend effect op het bindweefsel van de huid en laat alle vormen van rimpeltjes als sneeuw voor de zon verdwijnen 

Tip 3: Scrubben 
Makkelijker gezegd dan gedaan! De huid rond je ogen is maar liefst 10 keer dunner en drie gevoeliger dan de rest van je gezicht, waardoor je niet zomaar elk scrubproduct kunt gebruiken. De LOOkX Vitamin cocktail scrub is mild genoeg voor jouw kwetsbare oog- en lipzone. Een mooie aanvulling op je wekelijkse verzorging! 

Cindy van der Peet

Veel liefs, Cindy 

LOOkX Founder