0 producten

Vegan en vegetarische cosmetica

Vegan en vegetarische cosmetica

Dieren zijn onze vrienden, geen proefkonijnen! Wij zijn 100% vegetarisch. Wij hebben bovendien een breed assortiment aan vegan producten. Maar wat betekent dit precies en wat is het verschil tussen vegan en vegetarische cosmetica?

Buttons
Misschien heb je het al gezien, bij alle LOOkX producten staat een button ‘vegan’ of ‘100% vegetarian’. Deze buttons zijn niet alleen handig wanneer je vegetarisch of veganist bent, maar ook om een weloverwogen beslissing te maken over een product en de ingrediënten.

Vegetarische cosmetica
Een product is vegetarisch wanneer deze geen ingrediënten van dieren bevat waarvoor de dieren moeten sterven. Hier kunnen dus wel ingrediënten in zitten die geproduceerd zijn door dieren, zoals bijenwas, melkzuur en water honey. Toch is een vegetarisch product niet automatisch dierproefvrij.

Vegan cosmetica
Een product is vegan wanneer deze geen enkel ingrediënt bevat dat van dieren afkomstig is. Maar ook hierbij geldt dat een product niet automatisch dierproefvrij is. Wij zijn 100% vegetarisch en 96% van onze producten zijn vegan. 

LOOkX = dierproefvrij
Wat een geluk dat LOOkX een trendsetter blijkt te zijn zonder dat in eerste instantie te weten. LOOkX heeft NOOIT op dieren getest. Cindy van der Peet, CEO van LOOkX, is de grootste dierenvriend die je je kunt voorstellen en zou zoiets niet over haar hart kunnen verkrijgen.