0 producten

Veilig zonnen

Veilig zonnen

Het zonnetje begint steeds vaker en feller te schijnen. Wil jij  van de zonnestralen genieten? Vergeet niet de huid goed te beschermen! 

UV-straling: the bad & the ugly 
Van vroegtijdige huidveroudering wordt 80% veroorzaakt door externe factoren. Zon en stress zijn de grootste boosdoeners. Huidveranderingen die het gevolg zijn van blootstelling aan zonlicht zijn: een ruwe huid, rimpels, pigmentvlekken en verlies van elasticiteit. De energie van UV-straling wordt in de huid opgenomen door eiwitten. Een belangrijke structuur in de huidcellen is het erfelijk materiaal, het DNA. Door de absorptie van de energie kan het DNA veranderen of beschadigen en dit heeft veroudering of zelfs huidkanker tot gevolg. 

SPF: the good 
Zonnebrandcrème is een effectieve manier om de huid te beschermen tegen UV-straling. Elke zonnebrandcrème geeft een bepaalde graad van bescherming. Dit staat altijd op de verpakking vermeld en wordt de Sun Protection Factor (SPF) genoemd. 

De SPF of beschermingsfactor, geeft aan welke mate van bescherming de zonnebrand geeft tegen UVB blootstelling. Iemand met huidtype 2 verbrandt in de middagzon bijvoorbeeld na ongeveer 20 minuten. Wanneer een zonnebrandcrème wordt gebruikt met een SPF van 12 treedt de zonverbranding pas op na 12 x 20 minuten, dus na 4 uur. Deze persoon zal dus met deze zonnebrandcrème na 4 uur verbranden, ook al heeft hij zich goed ingesmeerd. 

Let wel op: na het zwemmen moet er opnieuw gesmeerd worden, want geen enkele zonnebrand beschermt volledig na een verfrissende duik. 

LOOkX bescherming 
De fysische beschermingsfilters (gebaseerd op mineralen) in onze producten worden niet opgenomen door de huid en zijn daardoor veiliger dan chemische filters. Geniet van de zon, wij beschermen je! 
  
All day, everyday

LOOkX Sun fluid SPF30 kan dagelijks worden aangebracht om jouw huid UVA- en UVB-bescherming te bieden tegen zonlicht en andere schadelijke factoren van buitenaf. De formule voorkomt huidveroudering en pigmentvorming, en heeft een herstellende werking op het DNA. Dankzij de lichte, zijdezachte textuur versmelt de crème direct na het aanbrengen, waardoor het niet te zien of te voelen is. 

Golden glow 
Er fantastisch uitzien alsof je net op vakantie bent geweest, terwijl je je juist tegen UV-straling beschermt. Omdat het belangrijk is je zonbescherming gedurende de dag bij te werken en de meeste vrouwen make-up gebruiken, LOOkX Sun protector powder en LOOkX Sun protector powder duo bieden de perfecte oplossing. De poeders bevatten SPF 20, matteren glimmende zones, zorgen voor een natuurlijke sunkissed teint, en laten de huid zacht en soepel aanvoelen.  

Smooth skin
Een perfect egale, zachte huid dankzij een foundation die samensmelt met je huid met als bonus SPF15! Silky touch foundation Porcelain voelt aan als een ‘second skin’, blijft 12 uur lang perfect zitten, camoufleert oneffenheden, verzacht fijne lijntjes, hydrateert je huid en werkt anti-ageing.Op zoek naar een poeder-foundation? De LOOkX Natural velvet mineral foundations met luxueuze witte truffel extract geeft een matte finish en een perfect egale, zachte huid. Deze fijne poeder-foundation is intensieve-workout-proof en laat de huid ademen.

(No) makeup day 
Het geheim van elke longlasting make-up look met zonbescherming: LOOkX Smart 4-in-1 protection primer. Deze award-winning protection primer bevat SPF 30 voor UVA- en UVB- bescherming, zorgt ervoor dat je make-up feilloos hecht, en heeft een matterende en porie verfijnende werking. Bescherm je huid tegen UV-straling terwijl je make-up er flawless uitziet of tijdens een heerlijke dag zonder make-up. Jouw huid krijgt een prachtig gezonde glow, wordt beschermt tegen huidveroudering en optimaal gehydrateerd.