0 producten

De verschillende fases van huidveroudering

De verschillende fases van huidveroudering

Ouder worden gaat gepaard met huidveroudering. Mooi oud worden lijkt een kunst. Maar op zich valt dit wel mee…. Bepaal met onze schema’s in welke fase huidveroudering jouw huid zich bevindt en je ontdekt welke producten het beste bij jou passen. 

Door (een combinatie van) verschillende factoren ontstaat huidveroudering. O.a. de zon, vrije radicalen en voeding hebben invloed op het proces. Huidveroudering begint eigenlijk al vanaf het twintigste levensjaar, maar wordt pas echt zichtbaar tussen het 35ste en 40ste levensjaar. De snelheid en mate waarmee de huid verouderd wordt deels door erfelijke en deels door uitwendige factoren bepaald. Ook jouw leefstijl speelt bij huidveroudering een belangrijke rol.

Gelukkig heb je zelf ook invloed op het vertragen van dit proces. Je doet dit door je huid dagelijks te beschermen tegen UV-straling, IR**, blue light** straling en natuurlijk door de juiste producten tijdens jouw skincare routine te gebruiken. LOOkX helpt je graag. 
** straling van je verwarming, laptop, telefoon, en televisie. 

Hoe verloopt de normale huidveroudering? 
Je huid krijgt te maken met zowel onzichtbare als zichtbare huidveroudering. In de tabellen hebben we globaal aangegeven welke fases je kunt verwachten.  

Intrinsieke huidveroudering (onzichtbaar) 
De intrinsieke huidveroudering is de achteruitgang in vorm en functie als gevolg van veranderingen die in de genen zijn vastgelegd. Deze veranderingen zijn onvermijdelijk. Dit is dus de biologische veroudering die vooraf is geprogrammeerd. 

Leeftijd 

 

18 

Daling in hyaluronzuur productie. 

25 

Celdeling vertraagt iets. 

35 

Afname van o.a. elasticiteit en celvernieuwingsprocessen. 

45 

Afname van o.a. collageenproductie. 

55 

Hormoonstoringen. 

Onvoldoende herstelwerkzaamheden. 

Chronische ontstekingen. 

65+ 

Vetverlies in hypodermis (onderhuids bindweefsel). 

Talgproductie neemt af. 


Extrinsieke huidveroudering (zichtbaar)
 
De extrinsieke huidveroudering ontstaat door jarenlange, opstapelende, inwerkende veranderingen als gevolg van omgevingsfactoren. De huid vormt de grens met de buitenwereld en wordt meer dan de andere organen blootgesteld aan factoren uit de omgeving. De huid is gevoeliger voor extrinsieke veroudering dan voor intrinsieke veroudering. De belangrijkste factor is de invloed van UV stralen op onze huid. 

Leeftijd 

Effecten 

Productlijn 

25 

Fijne lijntjes. 

25-35 

Grauwe, vermoeide huid. 

Diepere rimpels. 

Mimiek rimpels. 

35-45 

Pigmentstoornissen. 

Dunnere huid. 

Gevoelige huid. 

Couperose. 

45-55 

Verslapping. 

Drogere huid. 

Trager herstel. 

55-65+ 

Kleurverschillen. 

Zeer droge huid. 

Doorzichtige huid. 

Volume verlies. 

 

Eind tienerjaren 
Het is belangrijk om op jonge leeftijd te starten met het gebruik van een goed hydraterende product zodat de vorming van fijne lijntjes vertraagd kan worden. Gebruik de LOOkX Moisture daycream als dag en nachtverzorging vanaf jonge leeftijd.  

Twintigers 
Rond de leeftijd van 25 jaar kunnen de eerste tekenen van veroudering zichtbaar worden. Om deze processen op tijd af te remmen kan jij midden twintig beginnen met pre anti-aging producten. De LOOkX Youth defense cream traint je huidcellen zo lang mogelijk actief te blijven en jong te reageren. 

In de dertig 
Dit is een mooi leeftijd om met serums, ampullen of maskers te beginnen (als jij het nog niet gebruikt). Een serum is een ideaal product om de cel vernieuwing te activeren en de vorming van verkleuringen op de huid tegen te gaan. Gebruikt de LOOkX Youth defense serum elke avond onder je nachtcream voor de ultieme bescherming van de jeugdigheid van jouw huid.  

In de veertig tot eind vijftig 
Ruwheid, droogheid, hyperpigmentatie en het risico van huidinfectie kunnen toenemen.Een afname van de ontwikkeling van bloedvaten kan de huid minder stralend maken. LOOkX Time stop helpt jouw huid haar kracht en jeugdigheid te herwinnen. De LOOkX Retinol2ndG producten zorgen voor een stevigere en prachtig stralende huid.

60+ 
De huid heeft nu voornamelijk reparatie nodig. De LOOkX Retinol2ndG producten richt zich op het herstellen en repareren van opgelopen schades aan de huid.