0 producten

Waarom een nachtcrème?

Waarom een nachtcrème?

Misschien heb je onze vorige blog al gelezen en weet je dat onze huid de hele dag door te maken krijgt met verschillende schadelijke invloeden, waaronder UV-licht, stress, gebrek aan slaap en ophoping van gifstoffen.  

Jouw huid heeft een mechanisme dat hierop inspeelt en werkt als een klok. Gedurende het 24-uursschema zijn er variaties in vochtverlies, hydratatie, doorbloeding, talgproductie, temperatuur, pH-waarden, celdeling en zichtbaarheid van rimpels in het gezicht. Allemaal afhankelijk van het tijdstip van de dag.  

Nachtfase

De nachtfase van jouw huid duurt ongeveer van 18:00 uur – 6:00 uur. Tijdens deze fase: 

  • Gaat jouw huid in herstelmodus 

  • Is de productie van melatonine (slaaphormoon) en groeihormoon het hoogst 

  • Vindt de reproductie van stamcellen plaats 

  • Is het transepidermaal waterverlies (TEWL) het hoogst 

  • Worden schadelijke gifstoffen verwijderd in de huidcellen 

  • Wordt jouw huidverzorging beter in de huid opgenomen 

Wist je dat de natuurlijke nachtelijke processen van je lichaam niet meer volledig werken bij slaaptekort? Dat zul je merken aan vermoeidheid overdag en zichtbare tekenen van vermoeidheid op jouw huid. 


Tussenbanner nachtcrème

Kan ik mijn dagcrème ook s ’avonds gebruiken? 

Deze vraag is lastig te beantwoorden aangezien dit erg merkafhankelijk is. Lees verder en je ontdekt het antwoord wat betreft onze LOOkX crèmes.   

Er zijn merken die dag- én nachtcrèmes verkopen, hier zitten vaak een aantal verschillen tussen 

Veel dagcrèmes bevatten een SPF of licht reflecterende deeltjes. Nachtcrèmes zijn rijker aan voedingsstoffen, en bevatten meer oliën en andere voedende bestanddelen om je huid te repareren.  

De formule van een dagcrème is vaak lichter en op waterbasis, terwijl een nachtcrème vetter of romiger is. Dat voel je direct bij het opbrengen.   

Wil jij precies weten wat er in jouw crème zit, check dan de ingrediëntenlijst.

LOOkX Crème 

Al onze crèmes zijn een 24-uursverzorging. Dit betekent dat ze zo geformuleerd zijn dat je ze 's ochtend én 's avonds kunt gebruiken. Dankzij onze LOOkX Time release technologie kunnen we ingrediënten systematisch aan jouw huid afgeven, waardoor overdag alle beschermende ingrediënten worden afgegeven en 's nachts de herstellende ingrediënten. Zo krijgt jouw huid de juiste ingrediënten op het juiste moment.  


Tussenbanner nachtcrème 2

Tips 

  • Kies een crème die past bij jouw huidtype. Ben je benieuwd welke het beste bij jouw huid past, lees dan deze blog. 

  • Smeer je crème 's avonds niet te dik op. Als je slaapt is je temperatuur hoger dan overdag, waardoor je huid meer moeite heeft met het opnemen van de crème.  

  • Breng ‘s ochtend én ‘s avonds een crème aan nadat je je huid goed hebt gereinigd. Door eerst te reinigen kan zij alle werkzame stoffen uit een crème of ander verzorgingsproduct optimaal opnemen.