0 producten

Waarom zou ik een serum gebruiken?

Waarom zou ik een serum gebruiken?

Er is vaak veel onduidelijkheid over serums. Daarom geeft Tatjana Heesbeen-Schaap antwoord op de meest gestelde vragen over serums: 

Wat is een serum? 
Soms heeft je huid net wat meer verzorging nodig, een crème alleen is dan niet genoeg. Daarom gebruik je een serum. Het bevat een hoge concentratie aan actieve ingrediënten. De actieve ingrediënten werken in op huidproblemen zoals rimpels, huidverzakking, een gebrek aan hydratatie, een vale teint en huidvlekjes.” 
 
Waarom zijn serums vaak duurder dan crèmes? 
“In een serum zit een hogere concentratie aan actieve ingrediënten dan in een crème. Dit wil trouwens niet zeggen dat er in een crème minder actieve ingrediënten zitten dan in een serum. Deze actieve ingrediënten hebben speciale formules met kleine moleculen en zijn kostbaarder dan andere grotere moleculen. Hoe geconcentreerder een serum, hoe duurder het zal zijn.” 
 
Wat is het verschil tussen een serum en een crème? 
“Een serum kan nooit of zelden alleen worden gebruikt. Dit komt omdat een serum snel in de diepere huidlagen trekt om daar in te werken. De buitenste huidlaag heeft ook hydratatie en bescherming nodig tegen invloeden van buitenaf, daarvoor gebruik je een crème. In een crème zitten naast actieve werkstoffen ook andere vulstoffen zoals vetten en vaak een fijne geur om de huid comfort bieden.” 
 
Hoe gebruik ik een serum? 
“Een serum kan elke dag gebruikt worden of als kuur om een bepaald huidprobleem aan te pakken. 
 
De grootte van een molecuul bepaalt hoe ver stoffen de huid binnen kunnen dringen. In een serum zitten zeer kleine en fijne moleculen, deze dringen dus dieper in de huid. Het is daarom belangrijk om een serum aan te brengen op een gereinigde huid. Wanneer de huid niet goed gereinigd is, kan het serum haar werk niet goed doen.  
 
Begin daarom eerst met het reinigen van de huid. Hierna kun je een oogcrème aanbrengen, bijvoorbeeld de LOOkX Retinol2ndG eye rescue. Vervolgens breng je een serum aan op je gezicht, hals en decolleté. Wanneer het serum in de huid is geabsorbeerd, kun je een (dag)crème aanbrengen. Meng je serum en crème niet door elkaar, hierdoor kan het serum niet optimaal haar werk doen.  
 
Het is raadzaam om een crème en serum van hetzelfde merk te gebruiken. De ingrediënten uit de crème en het serum zullen elkaar hierdoor versterken. Wanneer je een crème en serum van twee verschillende merken gebruikt, loop je een risico op huidproblemen omdat ze niet op elkaar zijn afgestemd.” 
 
Welk serum past bij mij? 
Er bestaan serums voor specifieke huidproblemenHeeft je huid last van een overactieve talgproductie en grove poriën? Dan biedt de LOOkX Solution pore minimiser een uitkomst.  

Er is geen ‘Bron van de Eeuwige Jeugd’. Maar er is een serum dat aardig in de buurt komt... LOOkX Youth defense serum bevat 3 soorten plant stamcellen om de eerste tekenen van huidveroudering te remmen (pre anti-ageing). 
 
Voor een perfecte aanvulling op je beautyroutine, gebruik je het LOOkX Moisture serum. Deze ‘alleskunner’ voorziet de huid van voldoende hydratatie, vermindert droogtelijntjes en doet nog veel meer.  
 
Geef je huid een anti-ageing boost met het LOOkX Retinol2ndG serum. Let er wel op dat retinol de huid gevoeliger maakt voor UV-licht. Breng daarom ook een zonbeschermer aan na het gebruik van dit serum. LOOkX Smart 4-in-1 protection primer en LOOkX Sun fluid SPF30 zijn hiervoor zeer geschikt en zorgen voor optimale bescherming.” 

Tatjana Heesbeen-SchaapVeel liefs, 
Tatjana 

Content Marketing Manager