0 producten

Waarom is het belangrijk om je huid te reinigen?

Waarom is het belangrijk om je huid te reinigen?

We weten dat we onze huid elke dag goed zouden moeten reinigen, maar over het waarom bestaat best veel onduidelijkheid. Grootste misverstand: als je geen make-up draagt, is reinigen niet nodig. Dat zou dus betekenen dat een gezichtsreiniger alleen sporen van make-up wegpoetst, terwijl dat helaas niet het enige vuil is wat zich dagelijks op je gezicht ophoopt. Wat dacht je van dode huidcellen, zweet, deeltjes luchtvervuiling en talg? Ook daar wil je huid maar wat graag van verlost worden, zodat poriën niet verstopt raken en ze alle werkzame stoffen uit een crème optimaal kan opnemen.

Met goed reinigen bedoelen we dus vooral verstandig reinigen, met milde producten die de natuurlijke beschermlaag niet aantasten. Dat levert niet alleen een schone, maar ook een gezonde huid op. Te grondig reinigen – door bijvoorbeeld dagelijks te scrubben met een agressieve scrub  – raden we af. Dit zorgt voor een geïrriteerde huid en overproductie van talg. En dat is nou juist wat je niét wil. Reinig je huid daarom maximaal twee keer per dag, het liefst ’s ochtends en ’s avonds. .

Ochtendroutine
Je denkt misschien dat je in de ochtend niet meer je huid hoeft te reinigen wanneer je dat de avond ervoor nog hebt gedaan. Niets is minder waar: ’s nachts herstelt je huid van de schade van alle dagelijkse invloeden en maakt daarbij talg aan. Dit vettige laagje ligt in de ochtend op de huid en kan, als je het niet verwijdert, zorgen voor onzuiverheden. Wanneer je dit wél doet, worden werkstoffen van crèmes en serums beter opgenomen en zorg je voor meer glans van de huid.

Na het reinigen van de huid in de ochtend breng je een geschikte crème aan, bijvoorbeeld de LOOkX Moisture daycream om jouw huid heerlijk te hydrateren.

Avondroutine
Water is niet genoeg om het alledaagse vuil op je huid te verwijderen. Gebruik daarom altijd een cleanser, zoals LOOkX Cleansing mousse eye and face. Deze zeer milde reinigingsmousse is geschikt voor het gehele gelaat, inclusief de oogcontour. Behalve make-up, verwijdert het ook talg, onzuiverheden en dode huidcellen. Daarnaast verfrist, herstelt en hydrateert deze reinigingsmousse de huid.

Na het reinigen met een cleanser kunnen er toch nog sporen van vuil en restjes cleanser overblijven. De LOOkX Refresh lotion verlost de huid hiervan. Deze lotion hydrateert en verhoogt de natuurlijke weerstand van de huid. Door deze lotion verbetert het opnamevermogen van de huid waardoor een crème of serum beter in de huid trekt. Breng daarom een geschikte crème aan op de huid en word stralend wakker!