0 producten

Waarom zijn face oils goed voor je huid?

Waarom zijn face oils goed voor je huid?
Denk jij aan plakkerig en vettig als jij aan een huidolie denkt? Niet is minder waar, onze LOOkX Face oils verzachten, kalmeren en laten jouw huid stralen zonder een vettig laagje achter te laten.

Er zijn veel vragen over (het gebruik van) gezichtsoliën. Daarom geeft Natasja van der Stelt antwoord op de meest gestelde vragen:

Waarom een gezichtsolie?
De huid vormt een barrière tussen jouw lichaam en de omgeving. Zij beschermt jouw lichaam tegen invloeden van buitenaf, zoals het klimaat, UV, virussen en bacteriën. Veel huidproblemen, zoals een trekkerige of droge huid, acne, eczeem of psoriasis hebben te maken met een verstoorde barrièrefunctie van de huid. Jouw huid heeft dan wat extra verzorging nodig.

Wat doet een gezichtsolie?

Het gebruik van een huidverzorgingsproduct met fysiologische (huideigen) vetten vult de natuurlijke vetten van je huid aan om haar weer in balans te brengen. Vaseline en lanoline zijn bijvoorbeeld zogenaamde niet-fysiologische vetten en kunnen daardoor niet door de bovenste huidlagen dringen om deze voorraad aan te vullen.

Natuurlijke oliën worden gemakkelijk en volledig door jouw huid opgenomen, omdat de structuur van de vetzuren overeenkomt met die van de huid. Het helpt vochtverlies van de huid tegen te gaan en maakt haar weer zacht & soepel. Een gezichtsolie kan voor elk huidtype wonderen verrichten, als je maar de correcte olie voor je huid kiest!

Wist je dat LOOkX Balance oil zwarte bessenzaadolie bevat? Deze olie is rijk aan omega vetzuren en heeft een doeltreffende werking op alle fysiologische stelsels van het lichaam, en is daardoor zeer belangrijk voor (het herstel van) de barrièrelaag.

Kun je een gezichtsolie zonder een crème gebruiken?
Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel simpel: nee. Je kunt een olie, net als een serum, zien als het ondergoed onder een mooie jurk. De olie is je ondergoed en de crème de jurk. Ze complimenteren elkaar of vullen elkaar aan voor een krachtigere en diepere werking. Je gaat toch ook niet naar een feest zonder je jurk?

Wat is het verschil tussen een face oil en een serum?
Face oil
Gezichtsoliën zijn concentraties van pure, plantaardige of kruidenextracten en worden vaak gebruikt wegens hun voedende, verzachtende, herstellende en hydraterende werking. Ze zijn rijk aan vitamines, essentiële oliën en antioxidanten dankzij hun plantaardige basis. Hierdoor heb jij direct een zichtbaar en voelbaar effect op je huid.

Serum
In een serum zit een hoge concentratie aan actieve ingrediënten uit natuurlijke bronnen. Het heeft vaak een lichte textuur, omdat het op waterbasis is gemaakt. Hierdoor kan het serum sneller en dieper de huid binnendringen, waar de actieve ingrediënten huidproblemen bij de bron aanpakken. Op de lange termijn zorgt het voor blijvende resultaten.

Wat zijn de voordelen van gezichtsoliën?
1. Ze voeden jouw huid en houden haar vochtgehalte op peil.
Tip: Gebruik LOOkX Face oil in combinatie met een LOOkX Cream voor een extra krachtig resultaat.

2. Ze bevorderen een gezonde glow. Gebruik de gezichtsolie eens voor een natuurlijk highlight effect. Ideaal voor de rokershuid, grauwe en vermoeide huid.

3. Ze zorgen voor een flawless finish als je een paar druppels olie met jouw foundation mengt.

4. Ze vormen een beschermend schild op je huid.

5. Ze zijn rijk aan plantaardige antioxidanten, wat bijdraagt aan een extra gezonde huid.

6. Ze verzorgen je huid zonder de poriën te verstoppen.

7. Een olie zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel op je huid.

Welke gezichtsoliën heeft
LOOkX in het assortiment? 
LOOkX Balance & Time stop oil
E
r zijn veel verschillende vormen van olie op de markt. Bij LOOkX werken we met twee unieke gezichtsoliën:

LOOkX Balance oil is verrijkt met zwarte bessenzaadolie om de beschermlaag van jouw huid te herstellen en framboos stamcellen om haar te kalmeren en ontstekingsreacties te voorkomen. Deze olie kalmeert eczeem, neemt roodheid weg, repareert, egaliseert, ontstresst en heeft een anti-ageing werking. De ideale partner voor een gevoelige of vette huid!

LOOkX Time stop oil is pure luxe in een flesje, het heeft de kracht van een serum en het zachte gevoel van een olie. Dankzij de toevoeging van Bakuchiol, natuurlijke Retinol en vele ander ingrediënten, heeft deze gezichtsolie een 3-in-1 anti-ageing voordeel: het verbetert de celontgiftingsprocessen, activeert de productie van hyaluronzuur en stimuleert de aanmaak van collageen.

Natasja van der SteltVeel liefs, 
Natasja 

Junior Marketeer