Toggle Nav
Winkelwagen 0 producten

Over LOOkX

Het verhaal achter LOOKX 
LOOkX is ontwikkeld door Cindy van der Peet, huidexpert met meer dan 20 jaar ervaring in dermo cosmetics en cosmeceuticals.  

In haar werk liep ze er herhaaldelijk tegenaan dat merken in hun advertenties en claims veel meer beloofden dan wat ze daadwerkelijk waar konden maken. Haar onvrede met die loze beloften deden haar besluiten dat het anders moest: ze ontwikkelde het dermocosmetics merk LOOkX. En vanaf toen kón het ook anders. 

LOOkX Skintechnology  
LOOkX werkt met de allerhoogste percentages geconcentreerde werkstoffen. De effectiviteit van een product kan daarmee tot wel 50x versterkt worden! LOOkX Skintechnology combineert innovatieve plantstamcel therapie met peptides, waardoor de stoffen huideigen worden. Hierdoor kunnen ze doordringen tot de diepere huidlagen, en worden de producten extreem goed opgenomen. 

Het product doet direct zijn werk, maar werkt ook de hele dag door! En dat is natuurlijk heel belangrijk voor o.a. pollution bescherming en anti-ageing

Het LOOkX laboratorium staat in Zwitserland en heeft eco-cert certificering. De unieke huidverzorgende make up maakt het assortiment compleet. 

Plantstamcellen 
LOOkX Skincare maakt gebruik van verschillende plantstamcellen in haar producten, onder andere van tomaten, druiven, frambozen en de cactusvijg. Deze cellen komen in elke plant voor en hebben als unieke eigenschap dat ze zichzelf kunnen vernieuwen. 

In de huid werken ze op verschillende manieren en kunnen ze voor meerdere doeleinden worden ingezet. Zo beschermen ze bijvoorbeeld de huideigen volwassen stamcellen door hun omgeving in optimale conditie te houden. 

De plantstamcellen die LOOkX in haar skincare gebruikt zijn zeer geconcentreerd, waardoor ze goed in de verschillende huidlagen worden opgenomen en effectief hun werk kunnen doen. Vaak worden er peptiden aan toegevoegd om ze nog dieper in de huid te laten dringen. 

Peptiden
Om dit soort werkstoffen op de juiste manier in de huid te krijgen, bevatten alle LOOkX Skincare producten peptiden – moleculen - die uit korte ketens aminozuren bestaan. Peptiden werken als geleiders van actieve ingrediënten, waardoor deze in de diepere huidlagen terecht komen.