Toggle Nav
Winkelwagen 0 producten

Historie

Er was eens… een vrouw met ambitie. In 1995 start Cindy van der Peet (1976) in de schoonheidsbranche, eerst als freelance make-up artist, later met een totaalconcept voor een kap-, schoonheids- en nagelsalon plus een fotostudio. Maar er was ruimte voor meer groei.

In 1999 startte ze daarom met haar partner Bas van Duivenbooden (1975) Ciba Cosmetics, later LOOkX Group, op. De jonge ondernemers missen creativiteit en ondersteuning bij de bestaande leveranciers en ontdekken dat vele andere schoonheidsspecialisten hetzelfde ervaren. Ze lanceren het Duitse huidverzorgingsmerk JANSSEN COSMETICS op de Nederlandse markt.

Maar binnen het make-upaanbod vonden ze niets wat aan hun eisen voldeed. In 2002 trekken ze de stoute schoenen aan en richten ze het merk LOOkX op. LOOkX brengt een moderne make-up collectie op de markt.

LOOkX Group breidt verder uit. In 2005 richten ze met drie artsen en een toonaangevend Zwitsers laboratoirum de divisie LOOkX Skincare op. LOOkX Skincare is een dermo cosmetics merk, een huidverbeteringmerk met krachtige resultaten. Het portfolio van LOOkX Group bestaat nu uit drie sterke cosmeticamerken: JANSSEN COSMETICS, LOOkX Make up en LOOkX Skincare.    

In 2009 betreedt LOOkX de internationale markt.  LOOkX Skincare en Make-up worden met veel succes gebruikt in o.a. Hong Kong, China, Hongarije (4 LOOkX Stores) en de BeNeLux.

Webshops winnen steeds meer terrein en LOOkX blijft niet achter. In 2011 wordt een spiksplinternieuwe webshop gelanceerd waar de LOOkX producten direct aan de consument verkocht worden.

Twee jaar later wordt de eerste LOOkX pop-up store geopend in Amsterdam op de Haarlemmerdijk. In 2014 volgt een pop-up shop in Heiloo.

LOOkX Skincare komt in 2015 als eerste op de markt met de doorbraak op het gebied van anti-ageing; LOOkX lanceert de revolutionaire lijn Retinol2ndG, een innovatieve ingekapselde retinol gecombineerd met plantstamcellen. 2015 is ook het jaar dat LOOkX Group genomineerd is voor een grote ondernemers prijs en de aandelen van de investerende mediapartij terugkoopt. In november start de eerste franchise Powered by LOOkX store.

In 2017 is LOOkX inmiddels zo gegroeid dat zij hun eigen warehouse openen in Heerhugowaard. De verzending van producten wordt voortaan vanuit hier geregeld. 2017 is ook het jaar dat LOOkX internationaal nog bekender wordt. Er zijn weer een aantal landen bij gekomen waar LOOkX verkrijgbaar is.

Dit jaar heeft LOOkX haar website vernieuwd en zijn de merken in inmiddels acht landen verkrijgbaar. LOOkX heeft nog veel meer ambitie en is er klaar voor de rest van de wereld te veroveren. Wij gunnen iedereen de perfecte combinatie van verzorgende, beschermende en/of anti-ageing make up en dermo cosmetics skincare met krachtige resultaten.