Toggle Nav
My Cart 0 items

History

1995:
Cindy van der Peet (1976) start in de schoonheidsbranche, eerst als freelance make-up artist, later met een totaalconcept voor een kap-, schoonheids- en nagelsalon plus een fotostudio.
  
1999:
Samen met partner Bas van Duivenbooden (1975), die dat jaar de studie marketing en commerciële economie afrondt, richt ze Ciba Cosmetics op. De jonge ondernemers missen creativiteit en ondersteuning bij de bestaande leveranciers en ontdekken dat vele andere schoonheidsspecialisten hetzelfde ervaren. Ze lanceren het Duitse huidverzorgingsmerk Janssen (toen nog Secrets genaamd) op de Nederlandse markt.
       
2002:
Omdat ze binnen het make-upaanbod niets vinden wat aan hun eisen voldoet, richten ze het merk LOOkX op, met als eerste pijler een moderne make-upcollectie.

2005:
Vanwege de internationale ambitie heet Ciba Cosmetics voortaan LOOkX Group, een sterke en internationale naam. In dat jaar verhuist het bedrijf naar Heiloo (waar ze ook ooit zijn begonnen op de spreekwoordelijke zolderkamer).
   
2005:
In samenwerking met drie artsen en een toonaangevend Zwitsers laboratorium richten ze de divisie LOOkX Skincare op.
       
2007:
Uitbreiding van het merk LOOkX met LOOkX accessoires, die alleen online worden verkocht aan consumenten, ook opent de eerste brandstore in Alkmaar.  

2009:
LOOkX Skincare en Make-up worden met veel succes gebruikt in o.a. Hong Kong, China, Hongarije (4 LOOkX Stores)  en de BeNeLux.

2011:
Na uitgebreid overleg met hun dealers (300+ schoonheidsinstituten en kapsalons) wordt er een  webshop geopend, waarin de salons niet worden vergeten. Samen met een mediapartner wordt LOOkX online opgestart.

2012:
De groei van het bedrijf en ontwikkelingen op de markt vereisen een andere logistieke omgeving. LOOkX verhuist hun grote magazijn en er wordt een verregaande samenwerking opgestart met een fullfilment partner.

2013:
Lancering van een interactieve nieuwe webomgeving in combinatie met een shop. Opening eerste LOOkX popup stores in Nederland, als eerste in Amsterdam op de Haarlemmerdijk. 

2014:
Opening eerste pop-up store in shopping experience "Melange 7". Ook  lanceerde LOOkX de best seller lijn "LOOkX Moisture"onder veel belangstelling van de pers.  

2015:
Als eerste merk komt LOOkX Skincare op de markt met de doorbraak op het gebied van anti-ageing; LOOkX lanceert de revolutionaire lijn Retinol2ndG, een innovatieve ingekapselde retinol gecombineerd met plantstamcellen. 2015 is ook het jaar dat LOOkX Group genomineerd is voor een grote ondernemers prijs en de aandelen van de investerende mediapartij terugkoopt. In november start de eerste franchise Powered by LOOkX store.